Bu bir tanıtımdır
Odak Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Yazıcı, Genel Müdür Gülgün Narinç ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayça Erkmen, geçtiğimiz gün yerel basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı.
Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Yazıcı, gazetecilerle yaptığı sohbette akademik başarıları ve hedefleri ile hassasiyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
YAZICI: SİLİVRİ'YE DÖNÜŞ BAŞLADI
Yazıcı, şöyle konuştu: “Silivri'nin değerli olduğunu düşünüp değer de katmak istiyorsak, bizim öğrenciler neden dışarılarda, başka ilçelerde bir gelecek arıyorlar? Neden Silivri'de böyle bir algı oluşmuş? Aslında bunun birçok nedeni var. Bunları da herkes biliyor. Olumsuz şeyler anlatarak, insanların beynine yüklemek istemiyorum. Bu gidişlerin durduğunu görüyoruz. Başka ilçelerdeki okullara kayıt yapan öğrencilerin, yavaş yavaş dönüp Silivri'de eğitim almaya başladılar. Hedeflerimizden bir tanesi bu.
“ÇEVRE İLÇELERDEN KAYITLAR, BİZİ MANEVİ ANLAMDA ÇOK MUTLU EDECEK”
Çevre ilçelerden eğer okulumuza kayıt geldiğini görürsek, bu bizi gerçekten manevi anlamda da çok mutlu edecek. O zaman demek ki nasıl Silivri'den dışarıya bir eğitim anlamında talep varsa, dışarıdan da buraya olmalı. Çok zor ve meşakkatli bir yol. Bir algıyı ters çevirmek de çok kötü. Bu sadece bizim de yapabileceğimiz bir şey değil.
“BU ALGIYI TEK BAŞIMIZA TERSİNE ÇEVİREMEYİZ”
Kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürümüz geçen gün okula geldi. Onlar da çocukların ilçe dışına gitmesinden muzdaripler ve üzülüyorlar. Bu anlamda biz de bu açığı, böyle bir algıyı tersine çevirmeye çalıyoruz ama bunu tek başımıza yapamayız. Ne kadar iyi eğitim versek de, karanlıkta göz kırpmak gibi bir şey. Bizim ne yaptığımızı sadece velilerimiz anlayabilir, iş kuranlar anlayabilir ama tabii ki matematiğin de bunu desteklemesi lazım. Öyle duygusal hamaset yapmanın ötesinde o matematiğe sahip çıkmamız gerek. Çocuklar başka okullara gitmesin, buralarda, ilçelerinde okusunlar.
“BİZDEN İYİSİNİ BİLE YAPMALARINI İSTERİM”
Aslında Odak Okulları'nın bir faydası da şu oldu; ben bunu yine istatistiksel olarak ölçtüğüm için söylüyorum, diğer okullar da artık Odak Okulları gibi olmaya başladılar. Onu hissediyor musunuz bilmiyorum. Eskiden dediğim gibi eğitim öyleydi böyleydi ama şimdi diğer okullar da kendilerini biraz daha yukarı çıkarmaya, ‘bu Odak ne yapıyor, nasıl bir eğitimi kurguluyor' sorguluyor. Bizden iyisini bile yapmalarını isterim, çünkü konfor alanından asla bir başarı çıkmaz. Bizim de bu alanda daha iyiye götürecek motivasyonlara ihtiyacımız var. Bunu çok isterim, yani onların da bunu yapmalarından memnun oluyorum, yapsınlar ama daha yaratıcı olmaları lazım.
“BU İŞ YÜREK VE CESARET İŞİ”
Bir de bu iş yürek, işi cesaret işi uzun… Ben kendimi asla bir yere koymuyorum, sakın yanlış anlaşılmasın. Ekip ve yöneticilerle beraber bu vizyona sahip olmanız lazım. Ticari kaygılarla yapmamanız gerekir. Ticari bir şeyle ölçülmez. O beklentilerimizi ertelemeniz gerekir. İşte 5-6 yılı gördünüz ekonomik sıkıntılar, pandemiler vesaireler… Odak Okulları olarak burada çok net olduk, dik durmaya çalıştık. O fedakarlıkları ekonomik olarak verdi.
“ÇITAYI YÜKSELTİYORUZ”
Çıtayı yükseltiyoruz. Türkiye'de sabit gelirli insanlar çok sıkıntıda. Enflasyonun baskılarını hepimiz yaşıyoruz. Biz de istediğimiz ve gönlümüzden geçen fiyatı öğretmenlerimize veremiyoruz. Silivri ölçeğinde sanırım bizim skalamızın diğerlerinin üzerinde olduğunu söyleyebiliriz.
“ÖZEL SAĞLIK SİGORTALARINI YAPTIRDIK”
Mesela bu sene bütün öğretmenlerimize, çalışanlara özel sağlık sigortası yaptırdık. Devlet hastaneleri malum, oralarda herkes istediği zaman randevu, tedavi hizmetleri her zaman bulamıyor. O yüzden bir öğretmene de kendini iyi hissetsin, daha özgüvenli hissetsin diye böyle bu bir adım attık. Daha da güzel şeyler yapmak isteriz. Umarım bu bütün kurumlara da örnek olur, çünkü öğretmenin mutluluğunu ve standardını yükseltmemiz gerekir.
Öğretmenlerin sorumluluklarını da yerine getirecek disiplini de kurmamız gerekir.
“VERDİĞİMİZ FARKLILAŞTIRILMIŞ EĞİTİMİN SONUÇLARINI ALIYORUZ”
Öğrencilere gelince, herkese kendi algı düzeyinde nasıl eğitim verilir? Ona göre sınıfları bölüyoruz. Bu çok zor bir şey, çünkü aileler buna direnç gösteriyor. Her çocuk anne ve babasının prens ve prensesi, bizim de baş tacımız. Öğrencilere daha faydalı eğitim vermek adına kurallar belirledik. Velilerin de saygı duyup uymalarını istiyoruz. 4-5 Yıldır uyguladığımız farklılaştırma eğitiminin sonuçlarını alıyoruz. Bu okula eğitim kadrosu şekil veriyor. Ben bile istediğimi yapamıyorum çünkü kurallar var. Eğitim kadrosu karşı çıkabiliyor. Olmazsa olmuyor. Benim bile istediğim olmadığı bu okul düzeninde, velinin de olmayacak, çünkü bunu eğitim adına ve Silivri için yapıyoruz. Sizler de buna inanırsanız, desteklemenizi rica ediyorum.”
Renginar SALİ