Yazıcı'dan kritik açıklamalar

Yazıcı'dan kritik açıklamalar

6.09.2024 13:36:44

AK Parti Grup Sözcüsü Celalettin Yazıcı'dan Cumhuriyet ve 37 Parsel satışları hakkında önemli açıklamalar.
Silivri Belediyesi Eylül Meclisi ikinci oturumunda konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Celalettin Yazıcı, gündemdeki önemli konulara değindi. Yazıcı, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 101. kuruluş yıl dönümünü kutladı ve Cumhuriyet'in sadece bir partiye değil, Türk milletinin tümüne ait olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, ilçede tartışma konusu olan 37 parselin satışı hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.
"CUMHURİYETİ SADECE CUMHURİYET HALK PARTİSİ KURMADI, TÜRK MİLLETİ KURDU"
Yazıcı, konuşmasında CHP'nin 101. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak başladı. Ancak Cumhuriyet'in, sadece bir parti tarafından değil, tüm Türk milleti tarafından kurulduğunu vurguladı. "Bu devleti, bu Cumhuriyeti sadece Cumhuriyet Halk Partisi kurmadı. O dönemde tek parti olduğu için herkes onun içindeydi. Demokrat Parti'nin Başbakanı Adnan Menderes, Cumhuriyet Halk Partisi'nin il başkanıydı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin son başbakanı da Celal Bayar'dı" ifadelerini kullanan Yazıcı, ayrıştırıcı bir dil kullanmaktan kaçınmak gerektiğini belirtti.
Yazıcı, Cumhuriyet değerlerine tüm siyasi partilerin sahip çıktığını ve bu değerlerin AK Parti de dahil olmak üzere her partinin tüzüğünde yer aldığını söyledi. "Bağımsızlık savaşımızı hep birlikte verdik, atalarımız bu uğurda canlarını feda etti. Bu değerlere tüm siyasi partiler sahip çıkıyor" dedi.
"37 PARSEL SATIŞI HAKKINDA GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR"
Yazıcı, Silivri'de vatandaşların uzun süredir gündeminde olan 37 parselin satışına ilişkin de açıklamalarda bulundu. İstanbul genelinde pek çok arazinin satışa çıkarıldığını ancak Silivri'deki durumun daha özel olduğunu belirten Yazıcı, "Silivri'deki vatandaşlarımız yıllardır bu arazileri ekip biçiyor. Belki onlara özel bir düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuyla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.
İlçe başkanı nezdinde bu konuda görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Yazıcı, henüz kesinleşmiş bir durum olmadığını ve gelişmeler olduğunda bunları meclis ya da sosyal medya aracılığıyla kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.
RESMİ SİTEDE YAYINDA
Diğer yandan ihalenin yapılacağı resmi internet sitesinde, 38 arsadan sadece 7'si satıştan geri çekildi. Satıştan geri çekilen arsalar şu şekilde;
- Yeni Mahalle'de 83 ada 74 parsel, 83 ada 141 parsel, 83 ada 147 parsel.
- Alipaşa'da 8356 ada 95 parsel, 8356 ada 84 parsel.
- Çayırdere'de 4190 ada 58 parsel, 4201 ada 18 parsel.
31 arsa ise halen satışta görünüyor.
Yazıcı, konuşmasını başarılı olan Paralimpik oyunlardaki kadın sporcuları tebrik ederek ve Meclis Üyesi Erdoğan Gökalp Kalaycı'ya geçmiş olsun dileklerini ileterek tamamladı.
Sevginar SALİ

 

YORUM YAP