Yenici Mehmet’in mirasını Silivri’de yaşattılar

Yenici Mehmet’in mirasını Silivri’de yaşattılar

27.08.2024 12:19:12

Silivri'de düzenlenen 19. Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri, bu yıl da coşkulu bir katılımla gerçekleşti. Yenici Mehmet'in Bulgaristan
göçmeni olmasından dolayı bu yılki etkinlik, Bulgaristan'dan gelen özel konuklarla daha da anlam kazandı.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun davetiyle, Hak ve Özgürlükler Partisi (HÖH) Burgaz Milletvekili Fatme Ramadan, Ruen Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Osman, Ruen Sapaca Muhtarı Adem Hüseyin ve Ruen Daskotna Muhtarı Aydın Çıtak etkinliğe katılarak, Yenici Mehmet'in mirasını Silivri'de yaşattılar.
Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneği Başkanı ve HÖH Silivri Başkanı Ercan Çalışkan, etkinlik sonrasında yaptığı açıklamada, Bulgaristan'dan gelen konuklara teşekkürlerini iletti. Çalışkan, “Başkanımız Bora Balcıoğlu'nun davetiyle ilçemize gelerek bizleri onurlandıran Hak ve Özgürlükler Partisi Milletvekili Fatme Ramadan, Ruen Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Ferad, Sneja Muhtarı Adem Hüseyin ve Dıskotna Muhtarı Aydın Çıtak'a teşekkür ederim. Yenici Mehmet'in mirasını yaşatmak adına Bulgaristan'dan gelen bu özel misafirlerimizle bir araya gelmek bizler için büyük bir onur oldu” dedi.
Etkinlikte ayrıca, Bulgaristan Ruen göçmeni ve Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyesi İsmet Karabulut'un şampiyonluğu da büyük bir coşkuyla kutlandı. Ercan Çalışkan, Karabulut'u başarılarından dolayı tebrik ederek, Silivri'nin gururu olmaya devam edeceğini belirtti.
Hak ve Özgürlükler Hareketi Burgaz Milletvekili Fetme Ramadan, “Bazı sporlar kültürel ve tarihi gelenekler taşır ve güreş bunlardan biri. 1925 yılında Kırkpınar'ın Baş Pehlivanı Yenici Mehmed 1889 yılında Bulgaristan'da (Dere Mahle, Rouen) doğdu. 1927 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsi daveti üzerine Türkiye'ye geldi ve Kavakla'ya yerleşti.
Bu hafta sonu Ruen Başkan Yardımcısı Hatice Ferad, belediyesi başkan yardımcıları ve Dıskotna köy muhtarı Aydın Çitak ve Sneja muhtarı Adem Hüseyin ile birlikte ilçede güreşçi Yenici Mehmed anısına düzenlenen geleneksel yağlı güreşine katılmaktan mutluluk duyduk. Silivri Belediyesi Başkanı Bora Balcıoğlu ve ekibine, ayrıca Silivri Bulgaristan Göçmenleri Dernek Başkanı Ercan Çalışkan'a daveti ve misafirperverliği için çok teşekkür ederiz” ifadeleri ile takipçileri ile bölge ziyaretini paylaştı.
19. Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri, bu yıl Bulgaristan'dan gelen konuklar ile birlikte, hem sporun hem de tarihi ve kültürel bağların güçlendiği bir etkinlik olarak hafızalara kazındı. Bora Balcıoğlu'nun başkanlığında düzenlenen bu etkinlik, Silivri'nin ulusal ve uluslararası arenada tanıtımına da büyük katkı sağladı. Sevginar Sali

YORUM YAP