
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Dergisindeki Aralık sayısındaki başyazısında kulüp ile ilgili önemli gelişmelere değindi.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, san-lacivertli kulübün aylık yayın organı Fenerbahçe Dergisinde kaleme aldığı yazıda üniversite konusundaki gelişmelere de değindi.
YILDIRIM: İLK ETAPTA SİLİVRİ'DEKİ BİNADA HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK
Fenerbahçe Üniversitesi'nin Silivri, Selimpaşa'da hayata geçmesi ile ilgili sürece de değindiği yazıda Aziz Yıldırım'ın kullandığı ifadeler aynen şu şekilde: “Sevgili Fenerbahçeliler, geride bıraktığımız ayın bizim için kuşkusuz en sevindirici haberi, Fenerbahçe Üniversitesinin kuruluşuna ilişkin yasanın, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilmiş olması. Üniversitemizin kuruluşuna ilişkin yasa 24 Kasım 2016 tarih ve 29698 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Fenerbahçe Spor Kulübü Tüzüğü tarif edilen Fenerbahçelilik geleneğini akademik hayata taşıyacak olan Fenerbahçe Üniversitesi; fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirecektir. Fenerbahçe Koleji ile eğitim sektörüne giren Fenerbahçe Spor Kulübü, dünyada bir spor kulübünün kurucusu olduğu ilk ve tek Üniversite olmasının yanı sıra yükseköğretimde kendine özgün ve milli bir model olacaktır. İlk etapta Silivri'deki binalarında hizmet vermeye başlayacak olan Fenerbahçe Üniversitesi'nin, ilerleyen dönemlerde, şehir içindeki kampüslere taşıyacağımız planları da hazır durumdadır. Bu vesileyle; Fenerbahçe Üniversitesinin kurulmasının kanunlaşmasındaki katkılarından dolayı; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Sayın Binali Yıldırım ve ilgili bakanlıklar başta olmak üzere, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli nezdinde tüm Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul üyelerine ve Yüksek Öğretim Kuruluna buradan bir kez daha şahsım ve camiam adına teşekkür ederim.”
"DOSTA, DÜŞMANA ANLATILDIĞI TARİH ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLECEK"
"3 Temmuz Fenerbahçe Akademisi ve Tesisleri" gelecek 5-10 yıl içinde Gebze'de yükselecektir" diyen Yıldırım, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Değerli Fenerbahçeliler, Fenerbahçe'yi yönetmek, sadece günü, haftayı, hatta sezonu kurtarmaktan ibaret değildir. Türkiye'nin en büyük spor kulübü ve en büyük sivil toplum örgütünün yönetiminde bulunmak, gelecek için vizyon sahibi olmayı ve buna uygun kararlan da bugünden alma gerekliliğini beraberinde getirmektedir. Türkiye ve onun en büyük kenti İstanbul, hızla büyümekte, sınırlarını zorlamaktadır. Fenerbahçe'nin de bu gelişime ayak uydurması bir zorunluluktur. Futbol A Takımı dahi Fenerbahçe'nin tüm birimlerini Gebze'de daha önceden satın aldığımız büyük bir arazide toplama fikrinin temelinde de bu düşünce yatmaktadır. “3 Temmuz Fenerbahçe Akademisi ve Tesisleri" gelecek 5-10 yıl içinde Gebze'de yükselecektir. Tesislere "3 Temmuz" adını vermemizin nedeni de; bu tarihin Büyük Fenerbahçe Tarihi içindeki en önemli kırılma anlarından biri olması, Fenerbahçe'nin büyüklüğünün dost, düşman herkese kesin bir dille anlatıldığı tarih olması nedeniyledir. Bağlantı yollarının tamamlanmasıyla şehir merkezinden kısa bir zamanda ulaşılabilecek bu tesisler, Türk sporuna şimdiden hayırlı olsun.”
Haber Merkezi