Yıldız: Birlikte yürümeye var mısınız?

Yıldız: Birlikte yürümeye var mısınız?

14.08.2023 16:52:53

CHP İlçe Kongresinde konuşan Melih Yıldız, partinin 2024 aday adaylarından biri olduğunu adeta ilan etti. “Silivri'de iktidar yolunda cesaretle, inançla, umutla, kararlılıkla hep birlikte yürümeye var mısınız?” diye partililere soran Yıldız, “Ben, Melih Yıldız olarak iktidar oluncaya kadar yılmadan, yorulmadan çalışacağıma sizlerin huzurunda söz veriyorum” sözleri ile konuşmasını tamamladı.
CHP'nin İlçe Kongresinde yapılan konuşmalarda Melih Yıldız adeta 2024 seçimlerine yönelik belediye başkan aday adaylığı ile ilgili işaret fişeğini yaktı.a696ae16-3575-4a79-a4f5-27db45788547
“KENDİMİZİ YENİLEYECEĞİZ, DEĞİŞECEĞİZ AMA HEPİMİZ BİR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK GİBİ DÜŞÜNMEYE VE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Yıldız'ın dikkat çeken konuşması şöyle: “Daha yaşanabilir bir Silivri, daha özgür, daha çağdaş bir Türkiye beklentisini Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilke ve değerlerinde arayan bugün burada bizimle olan, olamayan, umudu, fikri, vicdanı ve hedefleriyle bizlerin yanında olan tüm yol arkadaşlarımı, tüm vatandaşlarımızı en içten duygularımla, sevgilerimle, saygılarımla selamlıyorum.
Zorlu ve yorucu bir genel seçimi geride bıraktık. Geçirdiğimiz 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde özlemini duyduğumuz, hayallerimizi, umutlarımızı büyüttüğümüz, daha adil, daha özgür ve daha çağdaş bir Türkiye yaratma yolculuğumuzu maalesef ki milletimizin takdiri ile önümüzdeki genel seçimlere kadar erteledik.363760541_2549390128571071_7457422761542033215_n
Evet; hepimiz umutlandık, heyecanlandık ama biz biliyoruz ki “Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir” ve milletin kararının üzerinde bir karar yoktur. Bizler yine kurtuluşun, kuruluşun ve devrimin partisinin kıymetli evlatları olarak “gelecek kuşaklar için sağlam temeller atan bir kahraman'ın” Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe; durmadan, yorulmadan, dinlenmeden koşmaya devam edeceğiz. Kendimizi yenileyeceğiz, değişeceğiz ama hepimiz bir Mustafa Kemal Atatürk gibi düşünmeye ve çalışmaya devam edeceğiz.
“TARİH YAPANLARLA TARİHE YASLANANLARIN YOLU ASLA BİR OLMAMIŞTIR”
Cumhuriyet Halk Partisi'nde yılgınlık, yorgunluk, umutsuzluk hiçbir zaman yer bulamamıştır. Unutmayalım ki bizler tarih yapan bir kurucu iradenin geçmişten bugüne gelen yeni filizleriyiz. Ve yine unutmayalım ki tarih yapanlarla tarihe yaslananların yolu asla bir olmamıştır. Zafere hiçbir zaman çiçekli yollardan gidemeyiz. Bizler tarihe yaslananlar değil tarih yapanlardan olmaya devam edeceğiz.
“AKP TÜRKİYE'Yİ UÇURUMUN KENARINA GETİRMEYİ BAŞARDI!”
AKP iktidarı 20 yılın sonunda Türkiye'yi uçurumun kenarına getirmeyi başardı. Çiftçi havlu atmış, tüccar batmış, emekli perişan, küçük ve orta ölçekli esnaf can çekişiyor, sanayici ne yapacağını bilmiyor, inşaatçı çaresiz, orta direk yok olmuş; ev ve araba almak hayal olmuş, kiralar kontrol edilemiyor, alışveriş filesi el yakıyor, ağır ve yıkıcı ekonomik koşullar vatandaşı bezdirmiş, adalete olan güven en düşük seviyeye gelmiş, kendi kendine yeten ülke olmaktan çıkıp ithalat cennetine dönmüş, Dünya'nın mülteci bataklığına dönen bir ülke haline gelmiş durumda.
“Yarına umutla bakan bir Türkiye hepimizin üzerine yüklenmiş ağır bir sorumluluk”
Hal böyle iken; Milletimiz bizlerden umudunu kesmemiş, bu ülkenin sigortası olma görevini yine omuzlarımıza yüklemişken bizler nasıl bu umutsuzluk, yılgınlık sofrasında kalmaya devam edeceğiz? Yarına umutla bakan bir Türkiye'yi yeniden Altı Ok ilkeleri ile tesis etme zorunluluğu hepimizin üzerine yüklenmiş ağır bir sorumluluktur.
“SİLİVRİ YAŞAMAYA DEĞER, SİLİVRİ'DE YAŞAMAYA DEĞER”
Önümüzde yorucu ve meşakkatli bir yerel seçim süreci var. Ben yürekten inanıyorum ki bu salonda bulunan veya bulunmayan en küçüğümüzden en yaş almışımıza; en yeni üyemizden en eski üyemize, en sade üyemizden her kademede görev almış üyemize kadar Silivri'de yeniden Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını dalgalandırmak için umutsuzluğu, yılgınlığı bir kenara bırakarak ilk günkü heyecan, azim ve kararlılıkla çalışmaya bugünden itibaren başlayacağız. Çünkü bizler biliyoruz ki Silivri yaşamaya değer, Silivri'de yaşamaya değer.367395993_855205616240160_7154557340564591493_n
Bu kenti geçmişin ruhu ile geleceğin ışığına hep birlikte el ele taşıyacağız. Tarımıyla, sanayisiyle, deniziyle, bu kenti ve bu kentte yaşayanları beraberce, huzur ve refah içerisinde yarınlara taşımak Cumhuriyet Halk Partili kadrolarla mümkün olacaktır. Silivri'nin gelecek meşalesini her Cumhuriyet Halk Partili elinde taşıdığını unutmamalıdır. Tüm Silivrili hemşerilerimizin bizlere yüklediği önemli bir sorumluluktur bu. Bu sorumluluğun ağırlığını hep birlikte omuzlayacağız.367419206_855205722906816_5496445109354139926_n
“YOLDAŞIN VARSA YOL YORSA DA GÜZELDİR”
Bu tarihi sorumlulukta her bir partili yol arkadaşım ile yürümek benim için büyük bir mutluluk ve gururdur. Çünkü yoldaşın varsa yol yorsa da güzeldir.
Bu salona baktığım zaman; 2009 yılında tarih yazanları görüyorum. Sizlere baktığım zaman, Silivri'de mahalle mahalle, sokak sokak, hane hane yorulmadan çalışan fedakar kadınları görüyorum. Gece gündüz demeden koşan, çalışan, mücadele eden, direk tepelerinde bayrak asan pırıl pırıl, aydınlık genç kardeşlerimi görüyorum; Cumhuriyet Halk Partisi'nin birlik ve beraberliğini görüyorum.
Bu salonda Silivri'ye yürekten sevgi ile bağlanmış iktidar olmayı hak eden bir Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü görüyorum.
Yılmadan, usanmadan, yaşamaya değer bir Silivri inşa etmek için gece gündüz demeden 7'den 70'e çalışan Atatürk devrimcilerini görüyorum.
Silivri'de iktidar yolunda cesaretle, inançla, umutla, kararlılıkla hep birlikte yürümeye var mısınız?
Ben, Melih Yıldız olarak iktidar oluncaya kadar yılmadan, yorulmadan çalışacağıma sizlerin huzurunda söz veriyorum.
Kongremizin partimize ilçemize hayırlı olmasını diliyor, Yeniden göreve seçilen Berker Esen ve yönetimini tebrik ediyor, başarılar diliyor, Hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP