Yıldız: Engelli vatandaşlarımıza engelsiz yaşam sunmak, asli görevimiz

Yıldız: Engelli vatandaşlarımıza engelsiz yaşam sunmak, asli görevimiz

5.12.2023 11:52:00

CHP Grubu adına konuşan Melih Yıldız, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 5 Aralık Kadın Hakları gününe dikkat çekti.

CHP Grubu adına Silivri Belediyesi Aralık Meclisinde konuşan Melih Yıldız iki konuya dikkat çekti.
“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA ENGELSİZ BİR YAŞAM SUNMAK, HER BİRİMİZİN ASLİ GÖREVİDİR”
Yıldız, Aralık meclisi ilk oturumunda CHP Grubu adına yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyesi Arkadaşlarım, siyasi partilerimizin çok kıymetli başkanları, yöneticileri, basınımızın değerli mensupları, çok kıymetli hemşerilerim hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Günaydın dileklerimi iletiyorum.
Başkan Bey birçok konuya değindi. Ben çok fazla sözü uzatmadan, tekrara düşmeden üç konuya temas edip, konuşmamı tamamlamak istiyorum müsaade ederseniz.
3 Aralık Dünya Engeliler Günü. Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engeliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekilmesi ve farkındalık oluşturması için önemli bir gündür. Engelli bireylerin sosyal hayata katılması, kamu hizmetlerine erişebilmesi, herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç duyulan toplumsal bir husustur. Engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir yaşam sunmak, her birimizin asli görevidir. Bilimde, sanatta, sporda, hayatın her alanında birbirinden kıymetli başarılara imza atmaları için her türlü imkân ve olanağı sağlamak en önemli görevimizdir. Bu inançla tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyoruz.
“KADINLARIMIZ ÖNEMLİ BİR BAŞARI HİKÂYELERİNE İMZA ATMAKTADIRLAR”
5 Aralık 1934 tarihinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren yasanın kabulü ülkemizde her yıl Kadın Hakları Günü olarak kutlanmakta olup, bu hakkın verilişinin 89. Yıl dönümünü hep birlikte kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün seçme ve seçilme hakkını verdiği 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız eğitimden sağlığa yaşama ve yürütmeden ve yargıdan, iş dünyasına, siyasetten ekonomiye, sanattan spora kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam etmektedirler. Sevginin ve şefkatin simgesi olan aynı zamanda tarih boyunca milletimizin var olma mücadelesinde hiç çekinmeden canını ortaya koyan kadınlarımız günümüzde de önemli bir başarı hikâyelerine imza atmaktadırlar. Evinde, tarlasında, fabrikasında üretime destek olan, istihdam oluşturan, farklı alanlardaki başarılarıyla bizleri gururlandıran Türk kadını her alanda topyekûn kalkınma hamlesi içinde olan ülkemizin hedeflerine ulaşmasında da önemli katkılar sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 89. Yıl dönümü ve 5 Aralık Dünya kadın Hakları Günü'nü kutluyor, tüm kadınları sevgiyle, saygıyla selamlıyoruz.”
Sevginar Sali

YORUM YAP