Yılmaz: Bu anlayışla, bu kadim şehir yönetilemez!

Yılmaz: Bu anlayışla, bu kadim şehir yönetilemez!

5.12.2023 11:48:58

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Aralık meclisinde “İstanbul'u yönetiyorsunuz ve sizin sorumluluğunuzda olan bir dere taşıyor. Israrla belediye başkanını size yalvar yakar “Bu dereyi ıslah edin” diyor, dere taşıyor ve sizin hiç umurunuzda olmuyor. Hiçbir şekilde ne kalkıp buraya geliyorsunuz, ne de şehrin belediye başkanını arayıp bir geçmiş olsun, “bir ihtiyacınız var mı” deme nezaketinde dahi bulunmuyorsunuz. Ben bu şekilde, şehrin yönetilmesi ve bu anlayışla insanlarına bu muamelenin yapılmasını kabul etmiyorum arkadaşlar” diyerek son sel afetinde yaşananlardan ötürü İBB yönetimine eleştirilerini sıraladı.
“Öyle dünya yok, Silivri'de senin sorumlu olduğun bir dere taşacak, sen bırak oraya gelmeyi çizmelerle yağmurda gelip yerinde kontrol etmeyi, belediye başkanını arayıp bir geçmiş olsun bile diyemeyecek. Böyle bir nezaketsizlik yapanın artık kabalığına bırakıyorum, anlayışsızlığına bırakıyorum. Böyle bir anlayışla, bu kadim şehir yönetilemez. Eğriye eğri, doğruya doğru” diyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, sel taşkınında yaşananlara değindi,

“ “SİLİVRİ'DE TAŞKIN RİSKİNİ BİTİRDİK” DEDİLER AMA BİRKAÇ AY SONRA ÇAMURLU DERE TAŞTI”
Altınorak'ta son yağışlarda yaşanan dere taşkınından kaynaklı su baskınını Aralık meclisinde konu eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB meclisinde aralıklarda yaptığı konuşmalarda ilettiği uyarılar ve yaşananları anlattı. Yılmaz şöyle konuştu:“Evet, değerli arkadaşlar 2020'de 2 tane ayrı meclis toplantısında söylemişiz. 2022'debir daha söylemişiz ama 2024'e geldik Silivri'deki taşkınların yüzde doksanın üzerindeki kısmı, derelerin taşmasıyla meydana gelen taşkınlar. İSKİ'ye görevini hatırlattık. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Bey'e görevlilerini hatırlattık. “Dereleri ıslah edin” dedik, benim katılamadığım, İSKİ'nin yatırım projelerinin konuşulduğu bir toplantıda, Ekrem Bey de katılamamıştı,Genel Sekreterimiz İSKİ Genel Müdürümüz,“Silivri'de taşkını tarihe karıştırdık, taşkın riskini bitirdik” minvalinde konuşmalar yaptılar. Bu konuşmalardan birkaç ay sonra iki gün içerisinde yağan yoğun yağış nedeniyle,KİPTAŞ 3,KİPTAŞ 4'ün arkasında Semizkumlar Mahallesini, Altınolarak mevkine dökülen Çamurlu Dere'nin taşmasıyla büyük bir bölge, sular altında kaldı. 55 araç, 300'ün üzerinde personelle, 7- 24 saat Silivri Belediyesi, iki gün orada insanların kapısına ekmek ulaştırmaya çalıştı. İnsanları kepçelerle evlerinden çıkartıp, su pompalarıyla afet merkezimiz bütün suları evlerden bertaraf etmeye çalıştı.
“FELAKETLER OLUNCA EKREM BEY GELMEYE TENEZZÜL ETMİYOR, ARAMIYOR”
Ekrem bey, böyle felaketler olunca, bir yere kalkıp gitmeye tenezzül etmiyor. Şile'de oldu gitmedi, Silivri'de oldu gelmedi. Silivri'de deprem oldu gelmedi. Telefon noktasında beni kendileri aramadılar bir geçmiş olsun dileğinde dahi bulunmadılar. Genel sekreterimiz aramadı, genel sekreter yardımcısı aramadı.
“ŞEHRİN BU ŞEKİLDE YÖNETİLMESİ VE İNSANLARINA BU MUAMELEYİ KABUL ETMİYORUM”
Düşünsenize İstanbul'u yönetiyorsunuz ve sizin sorumluluğunuzda olan bir dere taşıyor. Israrla belediye başkanını size yalvar yakar “Bu dereyi ıslah edin” diyor, dere taşıyor ve sizin hiç umurunuzda olmuyor. Hiçbir şekilde ne kalkıp buraya geliyorsunuz,ne de şehrin belediye başkanını arayıp bir geçmiş olsun,“bir ihtiyacınız var mı” deme nezaketinde dahi bulunmuyorsunuz. Ben bu şekilde, şehrin yönetilmesi ve bu anlayışla insanlarına bu muamelenin yapılmasını kabul etmiyorum arkadaşlar. Siz kabul edebilir ve savunabilirsiniz ama ben Büyükşehir Belediye Başkanını buradan kınıyorum. Öyle dünya yok, Silivri'de senin sorumlu olduğun bir dere taşacak, sen bırak oraya gelmeyi çizmelerle yağmurda gelip yerinde kontrol etmeyi, belediye başkanını arayıp bir geçmiş olsun bile diyemeyecek. Böyle bir nezaketsizlik yapanın artık kabalığına bırakıyorum, anlayışsızlığına bırakıyorum. Böyle bir anlayışla, bu kadim şehir yönetilemez.Eğriye eğri, doğruya doğru.
“DERELERİ NİYE ISLAH ETMİYORSUNUZ?
Tuzla Deresi'ni niye ıslah etmiyorsunuz?Çamurlu Dere'yiniye ıslah etmiyorsunuz?Selimpaşa'daki dereyi niye ıslah etmiyorsunuz?İSKİ, dev İleri Biyolojik Arıtma Tesislerini yapmış. Silivri'de Marmara Denizi pırıl pırıl ya Allah aşkına kanal döşemek, yağmur suyu döşemekten başka ilçemizde İSKİ'nin yaptığı dev bir proje yok. Tuzla Deresi ile ilgili yapılan ve yapılacak kamulaştırmalar, Altınorak mevkiinde yapılması gerekiyor. İSKİ, bunları bizden bekliyor.
“BU YÖNETİM ANLAYIŞI DEVAM EDERSE, FELAKETLER DEVAM EDECEK”
İSKİ bir önceki genel müdürüm bana “Kamulaştırmalar yap, dere ıslah edeyim” diyor.Böyle bir anlayış olur mu? Boğluca Deresi'ndeki kamulaştırmaları Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanı Özcanbey mi yaptı da bu dere ıslah edildi? İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptı. Kendi görev sorumluluğunu yapmayanlar, ilçe belediyesinin bütçeleriyle benden kamulaştırma yapmamı istiyorlar. Onun için teşekkür ederiz!Bu yönetim anlayışı devam ederse, felaketler yaşanmaya devam edecek.Değişmesi lazım. Böyle bir anlayışla İstanbul yönetilemez. Bu dereler aşikar 3 -4 senede bir aynı görüntüleri tekrarlaya tekrarlaya, yaşaya yaşaya burada birbirimizle uğraşacağız.
“KENDİ GÖREV VE YETKİM OLAN KONUDA İBB'DEN YARDIM İSTEMİYORUM, KENDİ GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRSİNLER”
Biz burada suçlu aramıyoruz ama herkes kendi görevini, sorumluluğunu, yetkisini kullansın. Ben görevim ve yetkim olan bir konuda, İstanbul Büyükşehir Belediye yardım istemiyorum. Yapması gereken, sorumluluğunda olan dereyi, ıslah etmediği için, oluşan felakette, selde buraya gelmediği bizleri de arayıp sormadığı için bu konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.
“ÇAMURLU DERE'Yİ PLANA İŞLEDİK, İBB'YE ONAYLATTIK”
İSKİ'nin genel müdürüyle görüştük. “Önümüzdeki hafta gelelim” dediler. Projeleri hazır, ki biz Silivri Belediye Meclisi olarak sahil planında, merkez planında Çamurlu Dere'yiplana işlemişiz Büyükşehir'e onaylatmışız. Derenin yatağı, derenin nereden denize döküleceği, bizim planlarımızda mevcut. Biz bu görevimizi yapıp yollamışız, geriye kamulaştırmanın yapılıp derenin ıslah edilmesi kalıyor. Onun için bir an bile gecikmeden artık İSKİ yetkilileri inşallah bekliyorum, geleceklerini ifade ettiler.
“YALNIZCA AÇILIŞLARDA İBB'NİN TOPLANTILARINA KATILMAYIN, AFETLERDE DE ÇİZMELERİNİZİ GİYİP BÖLGEYE GİDİN”
Bu konuda büyükşehir meclis üyelerimizde İSKİ yetkililerinin geldiği toplantıda bulunurlarsa sevinirim. Yalnızca açılışlar, lansmanlarda Büyükşehir Belediyesi'nin toplantılarına katılmayın.Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğu olan afetlerde de, çizmelerinizi giyip o bölgeye gidin arkadaşlar. Yalnızca Ekrem Bbey'in geldiği lansmanlar, davetlerde ön sıralarda Büyükşehir Belediyesi meclis yayılarak oturmayalım. Böyle bir şey yaşandığında, çizmeniz ayağınızda, Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisinde vatandaşı dinlemeye gidin, vatandaşa kulak verin. Çarşı pazarda gezin, esnafları gezin ama afet olduğunda vatandaşın yanına gidip derdini dinleyin.Ben size böyle bir öneride bulunmuş olayım.”
KIRKICI: 25 YILDIR AK PARTİ YÖNETİYOR
CHP Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:“Haklısınız esasında Büyükşehrin, İSKİ'nin görevi ve yapması lazım. Burada tartışma yapılamaz, ancak bu son beş yılda sınırlı bir görev kesinlikle verimli değil. 25 yıldır AK Parti yönetiyor orayı ve siz buna ilişkin bir cümle söylemiyorsunuz. Demeniz gereken ki Ekrem bey'den önceki görevliler de bunu savsakladı, yapmadı görevlerini ya da yetiştiremediler. Bundan sonraki görev süreçleri içerisinde bunun yapılmasının konusunda hepimizin büyük bir çaba sarf etmesi gerekiyor.
“BU DERE ISLAHININ BİR AN ÖNCE İSKİ'NİN GÖREVE ALANINA GİRMESİNİ SAĞLAMALIYIZ”
Dünya kadar ısrar edilmesi gereken dere varken, elbette ki bu çok kıymetli bir afetlere sebep olan bir dere. Bunun bir an önce İSKİ'nin görev alanına girmesini sağlamamız lazım. Suçlayarak kınayarak bir şey olmuyor.”
Kırkıcı ve Yılmaz arasında konuyla ilgili diyalog şöyle sürdü:
Volkan YILMAZ: Eleştirmeyelim mi?
Süheyl KIRKICI: Hayır, eleştirin…
Volkan YILMAZ: Eleştiriden ziyade ne var burada?
Süheyl KIRKICI: Ama bakın sürekli Büyükşehir'i eleştiriyorsunuz. Orada oturup onlarla sohbet ediyorsunuz.
Volkan YILMAZ: Videoyu izlediniz. Anlattıklarım sohbet değil.
Süheyl KIRKICI: Tamamdemek ki siz de bu görevinizi orada vurgulamaya devam edeceksiniz. Biz de buradan giden bütün büyükşehir meclis üyesi arkadaşların bu konudaki iş yapmasını sağlamamız lazım. Bu da onların görevi. Bakın 2 5 yıl AK Parti yönetmiş İstanbul'u, bir çizik uğramamıştır oraya. 5 yıldır da Ekrem İmamoğlu'nun çalışmasının eksik kaldığını ben de kabul ediyorum. Bunu hep beraber AK Parti, CHP demeden bu afetin bir daha yaşanmamasını sağlayacak tedbire, bir çalışmaya yönelmemiz gerekiyor. Konu bu, AK Parti yaptı, bu yapmadı öyle bir şeyegiremezsiniz.
Başkan YILMAZ:Konu şu Süheyl bey, bakın TuzlaDeresinin etrafındaki binalar ve arsalarda ne var?Yapı yasağı var. Bu yapı yasağı niye var? 2009'da oluşan selden. Tıpkı Boğluca Deresi'nin etrafındaki yapı yasağı gibi, Tuzla Deresi'nin etrafında da bir yapı yasağı var. Biz Boğlluca Deresi ile 2.5 yıl uğraştık. Yapı yasağını hep beraber kaldırdık. Niye çünkü AK Partili Belediye Başkanı daha önce Kadir Bey kamulaştırmalar yapıp dereyi ıslah ettiği için taşkın riskinin ortadan kalktığından kaldırdık. Şimdi Tuzla Deresi'nde etrafında vatandaş bize geliyor,“Binam riskli 40 yıllık binada oturuyorum, yıkıp yenisini yapacağım ama Tuzla Deresi'nden ıslah edilmemesinden dolayı yapı yasağı var. Bu dereyi ıslah et başkanım” diyor. Ben de diyorum ki bu dereyi ben ıslah edemem, görev yetkisi sorumluluğu İSKİ'de. Hanımefendi veya beyefendi bana diyor ki “Başkanım siz niye yapmıyorsunuz?” Bunu anlatırken zorlanıyoruz, sanki Büyükşehri hedef göstermişiz gibi oluyoruz ama Tuzla Deresi'nin çok hızlı bir şekilde ıslah edilmesi lazım, kentsel dönüşüm diyoruz, deprem diyoruz.Tuzla Deresi etrafındaki o çürük binada yaşayan vatandaşın suçu ne veya arsası olup da çocuğuna bir ev yapacak veya arsasını yatırıma dönüştürecek vatandaşın suçu ne? İSKİ görevini yapmıyor diye oradaki insanlar mağdur oluyor. Görevini yapsın, niye yapmıyor?
4.5 Yıl olmuş ve Silivri'de Mega Proje diye veya vatandaşı direkt etkileyecek İSKİ'nin yapmış olduğu bir proje yok. Selimpaşa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi yine Mimar Sinan mahallesindeki İleri Biyolojik Arıtma Tesisi…Bakın bu ileri biyolojik arıtma tesisleri ve tünel sistemi yapılmamış olsaydı şu an Marmara Denizi'nde 150 m gittiğinizde hala yosunla karşılaşacaksınız.
Semizkumlar'da veya Selimpaşa'da Ege Denizi'nden daha temiz bir denizi girme şansını buluyoruz ama bu yatırımların süreklilik arz etmesi lazım.Sürekliliği devam etmezse, bu büyük kent bir dakikalığına bile ihmale gelmez.İSKİ Genel müdürümüz geleceğini ifade ettiler ve projeyi projelendirilen ve bu hafta içerisinde bir milyar TL'lik dere ıslahına ve yatırımlarda kullanılacak bir ihaleye çıkıldığını ve bu ihale kapsamında da buraya başlamayı düşündüklerini ifade etti.
Nedense bu olaylar ana haber bültenlerine çıkınca, gazetelerde manşet olunca, ortalıkta herkes bir aksiyon alma derdinde ama ondan sonra güneş açınca, tekrar bu konuşulanlar unutuluyor. İnşallah güneş açtığında bu konuşulanlar unutulmaz. Tuzla Deresi'nden başlayıp Çamurlu Dere yine Selimpaşa'daki derenin kesitinin ihalesi de yapılmış bitmiş ama hâlâ bu kavşak projesinde bir etap mıydı o daha başlayamadı. Yolun kotları değişecek vesaire mesela ama ben şunu söylüyorum, bu taşkınları artık yaşamayalım. 2024 yılına geldik, parayla mühendislikle çözülecek konular bunlar.Kentsel dönüşümde zorlanıyoruz. Niye yapamıyoruz bazı şeyleri? Elimiz kolumuz bağlı, vatandaş yanaşmıyor ama burada eli kolu bağlanacak bir konu yok. Mühendislik hizmeti ve finansmanın sağlanması gerekiyor. Onun için İSKİ genel müdürümüzle veya işte genel müdür yardımcılarını bir ziyaret veya bir toplantı olursa büyükşehir meclis üyelerimizi davet edeceğim.Bilginiz olsun.

GÜLER: KUSURA BAKMAYIN ELEŞTİRECEĞİZ, GEREĞİNİN YAPILMASI İÇİN DE ÇABA SARF EDECEĞİZ
Tartışmaya dahil olan AK Partili İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Filiz Baş Güler, şunları söyledi:“Süheyl Bey “25 yıldır Büyükşehir Belediyesi AK Parti” diyor da Silivri, 2005 yılında karar alındı,bağlanması 2007'yifalan buldu ve ondan sonra zaten Silivri'nin tüm altyapılarını yapan AK Partili İBB'dir. Bu bir, ikincisi Boğluca Deresi'nin ıslahında eğer İlçe Belediyesi ya da sizin örgütümüz, elimizi daraltmasaydı yani burada istimlak edilmesi gereken yerler noktasında, vatandaşa gidip de “mahkemeye açın işte izin vermeyin” diye süreci uzatmasaydı belki Boğluca Deresi o zaman bir tek Tuzla Deresi de ıslah olmuş olacaktı. Biliyorsunuz bunlar bir süreç yani İSKİ'nin bizim dönemimizde yaptığı yatırımları kıyaslayamazsınız, mümkün değil. O yüzden kalkıp da “25 yıldır yapılmadı da şimdi 5 yılda” böyle bir şey yok. 25 Yıl değil, yaklaşık 17 -18 yıldır zaten yani ki bunun 4.5 senesi sizde yani biz 12 yıl Silivri'ye yapılmayan tüm yatırımı yaptık ki ondan önce zaten biliyorsunuz mücavir alanıydı Silivri yani İSKİ, İBB'ye bağlandıktan sonra Silivri almadığı hizmet kalmadı. He devamı olsaydı tabii ki gelecekti ama maalesef hizmet etmekten yoksun İstanbul'a düşünmeyen bir İBB Belediye Başkanı olduğu için şu anda başkanımızın dediği gibi deprem olur bir geçmiş olsun demez,sadece çıkar çalıştay yapar bilmem ne yapar, katı atık tesislerini açmaz yaptıkları alkışlanır, vay efendim “İstanbul sel görmeyecek” der ama her yerde bir yağmur yağdığında sel götürür. Kusura bakmayın da yani bunları eleştireceğiz de ama gereğinin yapılması için de çaba sarf edeceğiz. Biz bunun için çaba sarf ediyoruz. Sizlerden de bekliyoruz, teşekkür ediyorum.”
AK Partili Mustafa Çolakoğlu'nun da dahil olmasıyla tartışma şöyle sürdü…
Mustafa ÇOLAKOĞLU: “Süheyl bey depremle ilgili bir toplantı yapmamız gerekiyor dedi ben bu toplantıya katılmayacağım. Buradan ifade etmek istiyorum. Bu tip toplantılar gerçekten şu an İBB'de yaklaşık 20 tane deprem çalıştayı yapıldı. Her depremden sonra hemen bir toplantı yapalım deniliyor.
Volkan YILMAZ:Yok ama Süheyl bey'in talebi değil bizim ifade ettiğimiz toplantının geciktiğini ve onu bir an önce yapın.
“4 AY SONRA AK PARTİ GELDİĞİNDE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE BU SORUNLARIN HEPSİNİ ÇÖZECEK”
Mustafa Çolakoğlu:Siz üzerine üzerinize düşeni yaptınız.Kendi gücünüze göre 128 tane konutu yenileyip yaptınız.Depremin bir tane çözümü var; eski binayı yıkıp yeni binayı yapacaksınız. Toplantı yapmaya gerek yok. İBB “5 yılda 100.000 tane konut yapacağız” dedi bir tane yapmadı ama 20'ye yakın deprem çalıştığı yaptı. Bütün profesörler geldi, dünyadan deprem bilimcileri geldi ama konut yapmadı. Böyle bir toplantının bir yararı yok. Açık konuşayım eski binayı yıkacaksın yeni binayı yapacaksın.
İSKİ ile ilgili de büyükşehirde bu sorunları çözebilecek bir sistem ve samimiyeti yok. Onu da şuradan söylüyorum büyükşehirde dikkat edin 5 yılda görevini sonuna kadar bitirilen bir tane bürokrat yok.İSKİ Genel Müdürü Raif bey bile oradaki sistemsizlikten ve anlaşmazlıklardan dolayı görevini bıraktı yani genel sekreter yardımcılarına kadar gidin 5 yılda tamamlayan KİPTAŞ haricinde yok. O yüzden İBB'nin hem depremle ilgili, hem selle ilgili bunları Silivri ilgili söylüyorum çözebilecek bir kadrosu da yok, samimiyeti de yok, vizyonu da yok. 4 ay sonra AK Parti iktidara geldiğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesinde sorunların hepsini çözecek.
YILDIZ:SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA HEP BİRLİKTE BİR SONUCA ULAŞIRIZ
Melih YILDIZ: Filiz hanım'ın az önce bahsettiği gibi böyle ‘sizin zamanınızda bu olmuş, bizim zamanımızda bu olmuş' gibi çok kısır tartışmalara, bu derinliklere indirmenin çok doğru olmadığını düşünüyorum. Burada Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri de görevini yerine getirerek Millet İttifakı ve Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde olan Büyükşehir Belediyesi de sorumluluğunu, görevini yerine getirerek bu sorunların çözümü noktasında hep birlikte bir sonuca ulaşılabilir diye düşünüyorum.
Ekrem bey'in aramadığını ifade ettiniz, siz her ihtiyaç duyduğunuzda Ekrem bey çok rahatlıkla arayabiliyorsunuz. Evet, aramaması anormaldir ama siz de arayabilirsiniz. Destek veya yardım talep etmeniz İstanbul büyükşehir Belediyesinden ayıp bir şey değil.Böyle bir afet durumunda arayıp durumla ilgili bilgi verilebilir, yardım istenebilir. Burada sadece topu o tarafa atmak işin en kolay tarafı ve İSKİ bu afet anının her anında sizin yanımızdaydı. Biz sürekli buradaki bürokratlarımızla da görüştük.Gümüşyaka'da, Altınorak'ta İSKİ ekipleri sizlerle ve ekiplerimizle beraberdi yani bu durumu sadece büyük Silivri Belediyesi ekipleri tarafından vatandaşın yanında olunmuş da, hiçbir büyükşehir ekibi yokmuş gibi lanse etmeniz çok doğru değil.
Volkan YILMAZ: Öyle demedim ama yanlış anlaşıldı.
Melih YILDIZ: Yok siz aynen de öyle dediniz. Ben de dinledimyani farklı bir şey söylenmedi. Son olarak biz Büyükşehir meclis üyelerine de suçlayıcı kelimeler söylediniz. Ne zaman nereye gideceğime, hangi şartlarda gideceğine ben karar veririm. Size soracak değilim. Ben her gittiğim yerde de öyle boy boy fotoğraf çekilen bir karakterim bir tarzım yok. Dolayısıyla biz her afet anında da, sevinçli anında da hüzünlü anında da vatandaşımızın yanında olmasını biliriz. Sizin önerilerinize ihtiyacımız yok. Sağ olun.
Volkan YILMAZ: Tabii biz bu süreçte İSKİ genel müdürüyle görüştüğümüzü de ifade ettik.İSKİ,kuka ve vidanjör konusunda bize destek oldu ama şunu ifade edeyim Silivri Belediyesi 55 aracıyla 300 personeli 2 gün çalıştı ama “İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin veya İSKİ'nin ekibi ekipmanı çalışmadı. Onlar gelmediler yoktular”diye bir şey ifade etmedim ama üzüldüğüm konu esasında üzülmüyorum da artık..Sizin hizmet anlayışımızla, vatandaşa bakış açınızla bizim vatandaşa bakış ve hizmet anlayışımız arasında dağlar kadar fark var. Tabii ki Büyükşehir Belediye meclis üyeleri veya diğer arkadaşlarım bir yere giderken bendenizin almak durumunda değiller. İfade ettiğim konu şu, çarşıya pazara gidiyorsunuz esnafa gidiyorsunuz ama böyle bir afet olduğunda da İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmanızdan kaynaklı bir sorumluluğunuz var. O sorumluluk ne? İBB'nin İSKİ'nin görev yetki sorumluluğu olan bir problemde, gidip vatandaşın yanına bağdaş kurup onun derdini dinlemeniz. Üstenci bakışınız jakoben anlayışınız her yerde, her platformda kendisini gösteriyor. Ekrem bey'in buraya gelmemesini, Ekrem bey'in Silivri belediye başkanını aramasını “Ne olacak sizin telefonunuz var her şeyde arıyorsunuz, siz Ekrem bey'i arasaydınız” bakış açınız olayı özetliyor zaten. Ne deseydim “Ekrem bey haberiniz var mı Silivri'yi sel bastı, buraya gelir misiniz mi?” deseydim“Lütfen buraya gelin hizmetinize ihtiyacımız var, yardımınıza ihtiyacımız var” mı deseydim Ekrem bey'e.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıysanız 16 milyon için çalıştığınızı iddia ediyorsanız, herhangi bir noktada herhangi bir ilçede bir afet bir olağanüstü durum olduğunda sizin orada olmanız, ekiplerinin orada olması gerekiyor. Oradaki belediye başkanını aramanız gerekiyor. Beni kimse aramadı.Vatandaşa, hizmete, bu şehre yapılacak yatırımlara bakış açımız ortada. Dolayısıyla ben hiç kimsenin burada ne amirim, ne de kimseye emir verecek durumdayım. Dilediğiniz yere gitmekte serbestsiniz ama biz kimin bir derdi varsa önce dertlerinin derdine derman olmak için yanına gidiyoruz, gitmeye de devam edeceğiz.Herkes kendi görev ve sorumluluğunu bilincinde olacak,yerine getirecek.

Sevginar SALİ

YORUM YAP