Yılmaz: Çocuklarımızı donanımlı bir şekilde hayata hazırlamak vazifemiz

Yılmaz: Çocuklarımızı donanımlı bir şekilde hayata hazırlamak vazifemiz

8.09.2023 11:12:19

Büyük Kılıçlı İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen 1.Sınıf Öğrencilerine Çanta ve Kırtasiye Seti Dağıtım Töreni'nde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Çocuklarımızı donanımlı bir şekilde yetiştirmek ve hayata hazırlamak bizim vazifemiz” dedi. 7_30

Silivri Belediyesi tarafından 1.Sınıf Öğrencilerine Çanta Ve Kırtasiye Seti Dağıtım Töreni, geçtiğimiz gün Büyük Kılıçlı İlk ve Ortaokulu'nda düzenlendi.
Törene Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, Okul Müdürü Erdal Karabacak, Mahalle Muhtarı Ahmet Mutlu, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.
Tören, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.5_152
ARTAR: AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZIN NİTELİKLİ EĞİTİM ALIP MİLLİ-MANEVİ DEĞERLERE BAĞLI BİREYLER OLARAK YETİŞMELERİ
İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, yaptığı konuşmada amaçlarını şöyle açıkladı: “Amacımız çocuklarımızın nitelikli eğitim alıp, milli ve manevi değerlerine bağlı iyi birey olmaları.
Bu minimalde bunun sonuçlarını iki buçuk sene gibi bir zamanda aldık. Şuan bulunduğumuz okulda bu sene dört tane nitelikli okul kazanan öğrencimiz var. Kurum müdürümüz, seneye bu sayının sekize çıkacağını söyledi. Amacımız çocuklarımızın tekli eğitim görüp vatanına ve milletine bağlı birey olarak yetişmeleri. Desteklerini esirgemeyen tüm kurumlara teşekkür ederiz.
ARTAR'DAN BELEDİYE BAŞKANI VOLKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR
Artık gelenekselleşen bir sürecimiz var. 1. Sınıfa başlayan çocuklarımıza çanta ve kırtasiye malzeme setleri Belediyemizce hazırlanıyor. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.”
YILMAZ: ÇOCUKLARIMIZI DONANIMLI BİR ŞEKİLDE HAYATA HAZIRLAMAK VAZİFEMİZ
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “2023-2024 Eğitim-öğretim yılı Uyum Haftasının içerisinde Büyük Kılıçlı İlk ve Ortaokulu'ndayız. İlkokul 1. Sınıfa başlayan çocuklarımız için bu pazartesi, diğer sınıflara başlayacak çocuklarımız için ders zili Pazartesi günü çalacak.
Biz her yıl 1. Sınıf çocuklarımızın çanta ve kırtasiye malzemelerini tedarik ederek, onlara moral vermek için böyle bir hediye sunuyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Silivri'de çocuklara ve gençlere nasıl dokunabiliriz, eğitim, sosyal ve kültür hayatlarına nasıl katkı sunabiliriz diye araştırmalar ve çalışmalar yaptık.
Bir sloganımız vardı; Silivri, çarşı meydanından ve sahilden ibaret değil, köy okullarımız var. Hanımefendilere şunu söylemiştik, “Gözlerinizdeki en büyük endişenin çocuklarınıza iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu biliyoruz. Yemeyip yedirdiğiniz, giymeyip giydirdiğiniz çocuklar, bizim çocuklarımız” dedik. 8. Sınıftan mezun olan her çocuk bir yabancı dil konuşacak, tiyatral faaliyet veya müzik alanında onlara katkımız olacak ve lisanslı sporcu olacak demiştik. Onları donanımlı bir şekilde yetiştirmek, hayata hazırlamak bizim vazifemiz.6_103
“TOPU, MEB'E ATIP SORUMLULUKLARDAN KAÇAMAZDIK”
Özel ve devlet okulları arasında bir makas var. O makas, Cumhurbaşkanımız ve Milli Eğitim Bakanlığımızın çalışmalarıyla kapanıyor ama yerel yönetimler olarak bizlerin de bu konuda sorumlulukları olması gerektiğini söyledik. MEB'e ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne topu atıp bu sorumluluklardan kaçamazdık çünkü bu çocukların yarınlara hazırlamak bizlerin de görevi.
““KÜTÜPHNESİ, TİYATRO SALONU, BİLGİSAYAR ODASI OLMAYAN KÖY OKULU KALMAYACAK” KAMPANYASINI BAŞLATTIK”
Bu vizyonla çıktığımız yolda 12 tane köy okulumuzu hızlı bir şekilde başlattığımız “Kütüphanesi, Tiyatro salonu, Bilgisayar Odası olmayan köy okulu kalmayacak” kampanyasını başlattık.
Bugün Büyük Kılıçlı İlk ve Ortaokulu'nda gördüğünüz gibi Kütüphanesini, Tiyatro Salonunu ve Bilgisayar Odasını yeniledik ama bir şeyi daha fark ettik o da fiziki yapıların da iyileştirilmesiydi. Köy okullarından başlanması gerektiğine inandık.
“KÖY OKULLARIMIZA HİJYENİK VE MODERN TUVALETLER KAZANDIRDIK”
Tuvaletlerini ECA ve Kütahya Porselen hijyen ve fiziki şartlarını yenileyerek çok modern tuvaletlerimizi kazandırdık.
“ÇOCUKLARIMIZIN NE KADAR FAZLA YATIRIM YAPARSAK, YARININ TÜRKİYE'Sİ DAHA MUTLU OLUR”
Şunu biliyoruz ki çocuklarımıza ne kadar fazla yatırım yapar ve ne kadar fazla yanlarında olursak yarının Türkiye'si daha mutlu ve huzurlu ülke olacak.4_205
“HATAY'DAKİ ÇOCUKLARIMIZIN DA BU ÇANTALARDA HAKKI VARDI”
Bu çanta kampanyasının aynısını, deprem bölgesindeki üç adet çadır, bir tane de konteyner köyümüzdeki çocuklarımıza yaptık. “Anımız ve acımız bir” diyerek deprem felaketi sonrasında görevi olduğumuz il olan Hatay'da olduk. Hatay'daki çocuklarımızın da bu çantalarda hakları olduğunu düşündük. Kumlu ve Belen ilçemizdeki ilkokulda 1. Sınıfı da ayırmadık 1,2,3 ve 4. Sınıf öğrencilerine tam 4100 çocuğumuza çanta ve kırtasiye setlerini geçtiğimiz gün teslim ettik. Hatay'daki bütün okullarımızı gezdik.
“EĞİTİM VE ÖĞRETİME NE KADAR ÖNEM VERSEK AZ”
Eğitim ve öğretime ne kadar önem versek ve ne kadar birlikte olsak az. Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyum.
BAŞKAN YILMAZ, EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Emeği geçen başta Kaymakamımız Tolga Toğan'a, cansiperane çalışan İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, en büyük yükü çeken öğretmenlerime, kıymetli muhtarıma teşekkür ediyorum.
“ANNELERİMİZ HİÇ MERAK ETMESİN, GÖZLERİNİN NURU EVLATLARININ HEP YANINDA OLACAĞIM”
Annelerimiz hiç merak etmesin, onların gözlerinin nuru kıymetli evlatlarının hep yanında olan bir Belediye Başkanı olacağıma burada Büyük Kılıçlı'da bir kez daha söz veriyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”
Konuşmaların ardından, öğrencilere çanta ve kırtasiye malzemelerinden oluşan eğitim setleri dağıtıldı. Başkan Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, öğrenci, öğretmen ve idarecilere 2023-2024 eğitim-öğretim yılında başarılar diledi.

Renginar SALİ

YORUM YAP