Yılmaz, eğitim çalışmaları hakkında meclisi bilgilendirdi

Yılmaz, eğitim çalışmaları hakkında meclisi bilgilendirdi

5.10.2020 14:02:13

 Başkan Volkan Yılmaz gündemdeki ve özellikle eğitim çalışmaları ile bu alanda gözettikleri hassasiyetler hakkında meclisi bilgilendirdi.

Yılmaz, eğitim alanında belediye olarak yaptıkları çalışmalara şöyle değindi: “Geçen hafta İlçe Kaymakamımız Ali Partal ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Zekeriya Artar'la salgından dolayı kalabalık oluşturmadan köy okullarına gittik.

Devlet okullarıyla özel okullar arasındaki makası kapatacağız diye söylemiştik. Bir baktık ki devlet köy ve merkez okulların arasında da bir makas var. Dezavantajlı gruplardan başlayarak, köy okullarındaki öğrenci sayısının azlığına çokluğuna bakmadan, kütüphanesi, bilgisayar odası, tiyatro salonu olmayan köy okulu kalmayacak diye bir kampanya başlattık. En uzaktan başlayarak hayırseverlerimizle birlikte dört tane köy okulumuz; Sayalar, Danamandıra, Çayırdere ve Kadıköy'de kütüphane, bilgisayar odaları ve tiyatro salonlarını bitirdik. Onların açılışlarını yaptık.

“50 TANE ÇOCUKLU OKULDAN BİR ATATÜRK ÇIKMAYACAĞINI KİM GARANTİLEYEBİLİR?”

Kamuoyunda bir takım eleştiriler oldu. Dediler ki; ‘Danamandıra'da veya Sayalar'da 50 tane çocuk var. Bunlara kütüphane, bilgisayar odası ve tiyatro salonu yapacağınıza merkezdeki bir öğrencili okula niye yapmıyorsunuz?' Biz de 50 tane çocuklu okuldan bir Atatürk'ün çıkmayacağını kim garantileyebilir diye sorduk. Tabi ki sayısal veriler önemli ama bu konuda benim için dezavantajlı gruplar çok daha önemli.

“12 TANE KÖY OKULUMUZDA 78-80 ADET TUVALET YENİLEDİK”

Köy okullarındaki tuvaletlerin durumunu görünce bir kampanya daha yapmamız gerektiğini düşündük. Sponsorlarımız Elginkan Holding ve Kütahya Seramik'in desteğiyle yapıyoruz. Belediyenin kasasından bir kuruş bile çıkmadı. Bağış mantığıyla 12 tane köy okulumuza 78-80 adet tuvaleti yeniledik. Elektrik ve su tesisatından, batarya, tuvalet taşlarına kadar hepsini değiştirerek çocuklara uygun boyda yaptık. Onların da açılışını gerçekleştirdik. Oraya yaptığımız desteklerin artarak devam edeceğini ifade etmek istiyoruz.

“OKULU OLMAYAN KÖYE DE KÜTÜPHANE YAPARIZ”

Farklı talepler aldık. Seymen köyünde okul yok ama bizden kütüphane istendi. Seymen çocuklarımızın gittikleri okulda bunu yaptığımızda o problemi çözdüğümüzü düşünüyoruz. Bu eleştiriyi de reddetmiyoruz. Okul olmayan köylerimize de niye kütüphane yapmayalım? İnşallah onu da yaparız. Bunları bitirelim.

“MİLLET BAHÇESİNDEKİ KÜLTÜR MERKEZİ'NİN İÇİNDE OKUMA SALONLARI VE KÜTÜPHANELER OLACAK”

EBA aracılığıyla verilen eğitimde köylerde fiziki mekân ihtiyacı doğdu. Mahalle Evlerimizi kullanacağız. Üniversiteye hazırlanan gençler bir gün beni çevirdi ve “Silivri'deki kütüphaneyi hiç gezdiniz mi?” diye sordular. Fiziki alan çok dar, mekân yetersiz. Evlerde ders çalışamayan veya bilgisayarı, internet bağlantısı veya olan internetin kotası yetmeyen, bütçesi olmayan çocuklarımız kütüphanelerde ders çalışmak istiyorlar.

Buradan bir beyan olsun, inşallah Cumhurbaşkanımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Silivri'ye yapılacak olan Millet Bahçesindeki Kültür Merkezimizin içerisinde gençlerimize okuma salonları, kütüphaneler olacak.

Esasında yapmayı planladığımız bir Çocuk Kütüphanesi, bir Yetişkin Kütüphanesi, Kaymakamlık binası taşındığında mevcut binadaki bir katına Silivri müzesi, diğer katına da Çocuk Kütüphanesi yapabiliriz.

EBA ERİŞİM NOKTALARI

Silivri Belediyesi sosyal sorumluluk projesi olarak üzerine düşen görevi yapmaya devam edecek. EBA  Erişim Noktası'nın ilkini Büyükçavuşlu'da açtık. Evinde hiç bilgisayarı ve interneti olmayan aileleri tespit ettik. Şuan bunların okul çağındaki çocuklarını tespit ediyoruz. Bayakçavuşlu'da 5 çocuğumuzun evinde internet ve bilgisayar olmadığını tespit ettikten sonra oradaki Mahalle Evi'mizi 5 bilgisayarla, Kültür Müdürlüğü öğretmenlerimizin eşliğinde onlara hizmet sunmaya başladık. 12 Köyümüzde de  yanılmıyorsam sistem kuruldu. Oradaki çocuklarımızın da eğitimden geri kalmamaları adına çalışmaları sürdüreceğiz.”

YORUM YAP