Yılmaz: En önemli yatırımımız üretimi desteklemek

Yılmaz: En önemli yatırımımız üretimi desteklemek

Silivri Belediyesi Çarşamba günkü mesaisine “Çiftçiye Tohum Desteği” projesi kapsamında Beyciler Mahallesinde düzenlenen Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Töreninde çiftçilerle bir araya gelip arpalarını teslim ederek başladı.

KÖSE: BAŞKANIMIZ KALIPLARIN DIŞINDA
Beyciler'de arpa dağıtım töreninde konuşan mahalle muhtarı Yaşar Köse, Silivri'nin merkezden ibaret olmadığı anlayışının düstur edinildiği bir yerel yönetim sürecini yaşadıklarını paylaşırken duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Bugün burada toplanma amacımız bedelsiz tohum dağıtımı. Belediye Başkanımız alışmışların dışında bir yönetim anlayışı sergiliyor ve Silivri'nin merkezden ibaret olmadığı ifade ediyor en önemlisi de çalışmalarını bu yönde sürdürüyor.”
“Muhtarların siyasi kimliği yoktur” diyen Köse, “Ama köylerimize taş üstüne taş koyana teşekkür ediyoruz. Başkanımız kalıpların dışında tarım ve hayvancılığa desteğiyle farklılık arz etmektedir” şeklinde konuştu.
“Sosyal anlamda yapılan çalışmaları arz etmek isterim” diyen Beyciler Muhtarı, “110 kişiye ramazan yardımı, sıcak iftar yemeklerini merkeze 35 km uzaklıkta olmamıza rağmen belediye ulaştırdı. Belediye ve hayırseverler işbirliğinde bakkallara vatandaşımızın borçlarını kapattık. 6-12 yaşları arasındaki çocuklara bayram elbiselerini dağıttık. Engelliler ve Koordinasyon Merkezi ve Meral Hanım'a teşekkür ediyoruz ihtiyacımız olduğunda her zaman yanımızdaydılar. Kurban bayramının son gününde 110 kişiye kurban eti dağıttık. 25 kişiye balya dağıttık yetmedi Başkan “Yetişmezse parayla da alır vatandaşın işini çözeriz” dedi. Bütün hizmet ve destekler için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
SAKARYA: “MİLLİ EKONOMİNİN TEMELİ TARIMDIR”
Beyciler'de tohum dağıtım töreninde konuşan Yağlı Tohumlar Başkanı Turgay Sakarya, “Yeril ve milli arpa tohum projesini başından beri çok destekliyorum, hem kooperatif hem de şahsi olarak katkı sunmaya çalışıyoruz” dedi. Yangın ve seller için geçmiş olsun dileklerini ileten Sakarya, “Son dönemde yaşadıklarımızın etkisinde tarımın ne kadar önemli olduğunu, ne denli zaruri olduğu daha net anlaşıldı. Atatürk'ün “Milli ekonominin temeli tarımdır” sözünden hareketle belediyemizin tarıma verdiği desteğe teşekkür ediyoruz. Bu destekte sadece sosyal yardımlaşma yok, arge de var. Bu da hem bizim, hem de çiftçimizin ufkunu açmakta. Araştırma ve geliştirmeler sosyal yardımlaşmanın ötesinde değerli bir katkı sunuyor. Zaman tarımın fayda ve zaruriyetini netleştirmekte. İstediğiniz ürünü parayla bile alamayacağınız zamanlar olur ama kendiniz ürettiğiniz zaman sıkıntı yaşamazsınız” şeklinde tespitlerini çiftçilerle paylaştı.

YILMAZ: TARIMLA MARKA BİR KENT HEDEFİNİ BELİRLEDİK
Beycilerde çiftçiler ve vatandaşlara hitap eden Başkan Volkan Yılmaz ise şöyle konuştu: “Yerel yönetim iddiamızın başından bu yana ‘Silivri çarşı merkezinden ibaret değil kırsalda tarımla iştigal eden vatandaşlarımız var' dedik. Bütüncül bir yaklaşım ile turizm, sanayinin yanı sıra tarımla marka bir kent hedefini belirledik. Atatürk'ün “Köylü milletin efendisidir” sözünden hareketle ekilebilir geniş araziler ile daha fazla üretim ve katma değeri yüksek ürünle ile topraktan kazanma yollarını oluşturduk.
“ÜRETMEZSEK TOPRAK KAYBETMEYE MAHKUMUZ”
‘Tarım kenti Silivri” dedik ve seçilir seçilmez ilk ziyaret ettiğim Müdürlük Tarımsal Hizmetler oldu. 870 km2 yüzölçümümüzün 500 km2'si dikilir arazi. Bu topraklarda üretim, katma değeri yüksek üretim yapmazsak onları her geçen gün daha fazla kaybederiz.
“TÜM KAÇAK YAPILARI TEK TEK YIKACAĞIM”
Tarım orman ve hazine arazisine kaçak yapı yapanlara bir kez daha Beyciler'den de sesleniyorum muhtarımız ve tüm vatandaşlarımızın huzurunda; Sahibi kim olursa olsun kaçak yapılan her yapıyı tek tek yıkacağım! Bu konudan geri adım atan namerttir. 400'ün üzerine kaçak yapı yıktık devam edeceğiz.
Tespit konusunda zorlanıyoruz. Köylüler ve muhtarlarımızdan bu konuda destek istiyoruz; yapılırken belediyeye haber verin. 80 zabıta ile 870 km2 de tespitte zorlanıyoruz. Yürütmeyi durdurma süreçleri bizi zorlasa da kaçak yapı ile mücadeleden taviz vermeyeceğiz. Görev süremin sonuna kadar işgalciler ile hesaplaşacağız. Bu topraklar bize miras değil emanet. Namusumuz gibi bileceğiz bu toprakları. Kamuoyunda kaçak ile mücadelemiz duyuldukça caydırıcı bir yönü de olabiliyor.”

“7 MİLYON ÜZERİNDE YARDIMI DAR GELİRLİ ÇİFTÇİLER VE HAYVANCILARLA PAYLAŞACAĞIZ”
Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen çalışmaları ile açıklamalarını sürdüren Başkan Bey, “2500 hiç ekilip dikilmeyen arazimizin 1000 dönümü üzerinde yerli milli sertifikalı tohumluk arpa ektik, 500 dönümünde buğday, 500 dönümünde ayçiçek, 75 dönümü üzerinde silajlık mısır, 500 dönümünü de çeşitli küçük üreticiye tahsis ettik. 400 ton tohumluk arpayı (sertifikalı destekleme de alacağınız) Silivri'deki köylere tamamına ayrım yapmadan dağıtıyoruz yeter ki üretim olsun. 50 üreticiye tohumluk arpa, 25 üreticiye 50'şer balya saman dağıtacağız. 50 bin balya samanın fiyatı 1.5 Milyon TL, 400 ton arpanın değeri 2 Milyon 400 bin… Geçen yıl 75 dönüm Ayçiçek ektik, 5 bin litre yağ elde ettik. 5 lt olarak 1000 aileye dağıttık. Bu yıl 50 bin litre Ayçiçek yağı elde etmeyi bekliyoruz, 10 bin aileye 5 lt tenekelerde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Fide dağıtıyoruz... Bu yıl 500 ton silajlık mısır hasadı hedefliyoruz.
Toplamda 7 Milyon üzerinde yardımı dar gelirli çiftçiler ve hayvancılarla paylaşacağız. Belediye olarak öncü ve önder olmak zorundayız. Tarım bakanlığı mıyız, tarım müdürlüğü mü? Biz bu memleketin evlatlarıyız. Bu memlekete borcumuz var ve onu ödemek için çalışmalıyız, alın teri dökmeliyiz. Atatürk'ün dediği gibi “Toprak her dökülen alın terinin karşılığını verir.”
Asgari ücretler ile çocuklarımız fabrikalarda çalışmak zorunda değil. Sahip olduğumuz topraklara emek verirsek, dayanışma ve birlik içinde olursak, kooperatifleşirsek, pazar için doğru kanalları bulursak gençlerimiz tarım ve çiftçilikten asgari ücretin kat kat fazlasını kazanır” dedi.

“TARIM TOPRAKLARIMIZI İMARA AÇMAYACAĞIZ”
“Tarım topraklarımızı imara açmayacağız” diyen Başkan Bey, “Kendi kendimize yetmenin yolları ile üretimi geliştirmeliyiz. Salgın döneminde de üretimin değeri daha iyi anlaşıldı. Köy ve kırsal hayatı tekrar eski haline getirmek için her zaman yanınızda olacağız” dedi.
Kırsal mahalle yazası ile ilgili Beyciler'de bilgilendirmede bulunan Yılmaz, “18 mahalle kırsal mahalle olduktan sonra suyu 4/1 fiyatına alacak. Su ücreti ile ilgili mücadelemiz sonuç verdi. Ruhsat harçlarından da muaf 18 kırsal mahallemiz. Yasayı beklemeden bir yıl önce bu uygulamayı Silivri Belediyesi olarak da hayata geçirdik. Emlak ve çöp vergisinden muaf ve basit usulde deftere de izin gelecek” şeklinde konuştu.

“GÖZÜMÜZÜ, GÖNLÜMÜZÜ BURADAN AYIRMAYACAĞIZ”
Beyciler'de muhtarlık binası yerinin satın alınması, toplamda 12, Beyciler de dahil olmak üzere mahalle okulunun yenilenmesi, kapalı pazar yeri ihtiyacının karşılanması, spor sahası yatırımı ve yollar ile ilgili beklentinin karşılanacağı sözünü veren Başkan Bey, “Gönlümüzü, gözümüzü buradan ayırmayacağız” derken “Esas yatırımların en önemlisi üretime yapılacak olan” vurgusunda bulundu ve tarım ile çiftçilere destek miktarının artış sözü veridi.
Beycilerde öğrenciler okullarına sunduğu katkılar ve yenileme çalışmaları için Başkan Bey'e tablo hediye etti. Silivri Belediyesi'nin Beyciler'deki programı tohum ve saman dağıtımı ile devam etti.
Sevginar Sali

YORUM YAP