Silivri Belediyesi mahalle programlarına devam ederek Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı onuruna toprakla buluşturulacak Mı̇llı̇ Hibrit Ayçı̇çek Tohumlarını çiftçilerimize ulaştırmaya Alipaşa'da da sürdürdü.
Silivri Belediyesi tarafından Alipaşa'da Milli Hibrit Ayçiçek Tohumu Dağıtım Törenleri düzenlendi. 50 Çitçiye tohumları teslim edildi. Muhtar İlhan Şahin, Silivri Tarım Kredi Kooperatif Müdürü İskender Kuloğlu, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın'ın katıldığı törende çiftçilere tohum desteği sunuldu ve tarımın önemi bir kez daha anlatıldı.
YILMAZ: HER ŞEYDEN DAHA DEĞERLİ OLACAK ŞEY; GIDA ARZI, ÜRETİLMESİ VE PAZARA SUNULMASI
Alipaşa çiftçilerine seslenen Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, şu ifadelerine yer verdi: “Silivri, 870 km coğrafi büyüklüğü ile İstanbul'un 1/6'sı, 420 bin dönüm tarım ekilebilir arazisine sahip. O sorumluluğu üstlenmiş güzel insanların yaşadığı bir ilçeyiz. Tarımın, hayvancılığın bu bölgede etkisini azaltması, gençlerin tarımdan vazgeçmesi, tarımdan gelirin azalması, yerlerin satılması v.s. Gün, öyle bir sahaya evriliyor ki her şeyden daha değerli olacak şey; gıda arzı, üretilmesi ve pazara sunulması.
“İSTANBUL'U BESLEYEBİLECEK POTANSİYELE SAHİP TOPRAKLAR ÜZERİNDEYİZ”
15 Milyon İstanbul'u eti, sütü, buğdayıyla, unuyla, yumurtasıyla besleyebilecek potansiyele sahip toprakların üzerindeyiz. Son 30-40 yılda “Ne zaman imar gelir? Tarlaları ne zaman satarız? Oğlum bize benzeme oku çiftçilik yapma, mühendis ol…” cümlelerini çok sık duyduk. Bunların hepsi dezenformasyon ve bize dayatılan politikaların sonucu. Çiftçiliği ve tarımsal üretimi hep kötü gösterdiler. Şeker Pancarının üretimini karalamışlardı bir dönem. Amerika'nın dev kartellerinin Glikoz şurupları bize dayatıldı. Bugün bu topraklarda bu kadar çok kanser vakaların ana sebeplerinden bir tanesi bunda yatıyor.
ATATÜRK'ÜN SÖZÜNÜ HATIRLATTI
Bizim tekrar özümüze dönüp milli ve yerli politikalarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği, “Milli ekonominin temeli tarımdır” sözünden hareketle ayağa kalkıp doğrulmamız lazım. Bunun için de emek, çalışmak, yol arkadaşlığı, omuz omuza vermek gerek.
“MİLLİ POLİTİKALARIN ÖN PLANA ÇIKMASI İÇİN YETKİ ALANIMDA NEFERİM”
Bana “Köylerle niye bu kadar ilgileniyorsun, ne kadar oy var?”, “Bu ülkede tarım bitti.” diyorlar. Ben bu topraklarda doğmuş ve büyümüş biri olarak, önce bu topraklara, sonra ülkeme, milletime, devletime kendimi borçlu hisseden, bu işlerle kederlenip, milli politikaların ön plana çıkması için kendi sorumluluk ve yetki alanımda bir asker veya neferim.
Yaptığımız çalışmalar yerli, milli, sertifikalı arpa, saman, yem bezelyesi, silaj, Ayçiçek yağı dağıtımı, hayvansal gübrelerin bertarafı, aşı ücretlerin karşılanması v.s.”
“İŞTE O GÜN TÜRK TOHUMUNUN KURTULDUĞU GÜNDÜR”
“Ayçiçek tohumunu İsrail'den satın alıp size dağıtmıyoruz” diyen Başkan Yılmaz, “Elimizi taşın altına koyalım yerli, milli Türk tohumunu hep beraber yaygınlaştıralım. Yalnızca bir tohumu ücretsiz dağıtmak için burada değilim. 13-15 dönüm yer ekebileceğiniz Türk tohumculuğuna, tohum ıslahçılığına katkı sunun diye sizden destek istemeye geldim. 7 Milyon liralık tohum dağıtıyorum. Bunun da derdinde değilim. Siz de 3-4 bin liralık tohumu ücretsiz almanın peşinde olmamalısınız çünkü bunu toprakla buluşturabilirsek işte o gün Türkiye tarımın kurtulduğu gündür. Karteller bununla ilgili çok ciddi çalışmalar yapacak. Tohum fiyatlarını ucuzlatabilirler, vadeli satışlar yapabilirler. Türk tohumcuları bu işten vazgeçip bıraksınlar diye birçok şeyi deneyecekler. Biz de tohumcular bu işi bırakmasın diye onlara destek olacağız. Türk tohumcusu ne kadar fazla para kazanırsa o kadar çok Ar-Ge'ye, laboratuvara para harcar, daha kaliteli ve rekoltesi daha yüksek tohumları üretebilir” vurgusunda bulundu.
“DESTEK AMAÇLI EKMENİZE TAVSİYE EDİYORUM”
Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Tekirdağ İL Tarım Müdürlüğü, Trakya Tohumcular Birliği ve Silivri Belediyesi olarak bu tohum gibi 8 tohumu 2 yıl önce ektik. Sonuçlarını aldık ve bu tohumun TR 2242 yüzde yüz yerli tohumu geçen yıl 1000 dönüm arazimize ektik. Denemek ve destek amaçlı ekmenizi tavsiye ediyorum.
Alipaşa'da sizlerle olmaktan çok memnun oldum. Dağıtacağımız yerli, milli Türk tohumlarının bol bereketli hasatlara, Türk tarımına ve tohumculuğuna hayırla getirmesini temenni ediyorum. Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.”
Sevginar SALİ