Yılmaz: Her zaman esnaf ve sanatkarımızın yanındayız

Yılmaz: Her zaman esnaf ve sanatkarımızın yanındayız

26.09.2023 10:34:35

Ahilik Haftası dolayısıyla SİBESO Bakanı Nuray Koçer'i ziyaret eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Her zaman esnaf ve sanatkârımızın yanında olmayı kendimize ilke edindik. Sözde kalan vaatler, projeler ile değil tutarlı, ayakları yere sağlam basan ve özde bir yaklaşımla bu eğilimimizi kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.376735177_875346963953304_3437565060951961652_n

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Ahilik Haftası nedeniyle Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer'i ziyaret etti.
YILMAZ: AHİLİK, TİCARETİ, HAYATI ETKİLEYEN BİR YAŞAM BİÇİMİ VE FELSEFE
“Tüm esnaf ve sanatkarlarımızın haftasını kutluyor, hayırlı işler diliyorum” diyen Başkan Yılmaz, günün anlam ve önemine şu ifadeler ile dikkat çekti: “Yaklaşık 820 yıl önce Ahi Evran Veli tarafından kurulan Ahilik teşkilatı; felsefesiyle, kurallarıyla, ilkeleriyle, kendine has özellikleriyle yüzyıllar boyunca bir ulu çınar gibi köklerini Anadolu'ya salmıştır. Ahilik her şeyden önce yüksek ahlâkın, yüksek faziletin ve yüksek bir sevginin tezahürüdür. Dar bir pencereden bakanlar Ahiliği sadece bir esnaf birlikteliği olarak görebilirler. Ancak Ahilik, temelinde tasavvufi düşüncenin yattığı, tasavvufi düşüncenin ticareti ve toplumsal hayatı şekillendirdiği bir yaşam biçimi ve bir felsefedir. Geçmişte şehirlerimizin savunmasından, şehirlerdeki nizamın sağlanmasına kadar Ahilik teşkilatının çok önemli görevleri olmuştur. Ele geçenleri başkalarıyla paylaşmayı, başkalarının istifadesine sunmayı, ele geçmeyenler için de şükretmeyi kendine düstur eden Ahiler; yoksulun, mazlumun, öksüzün, garip gurebanın da ihtiyacını gideren toplumsal yaralara merhem olması sebebiyle de önemli roller üstlenmişlerdir.
“HER ZAMAN ESNAF VE SANATKARIMIZIN YANINDAYIZ”
Her zaman esnaf ve sanatkârımızın yanında olmayı kendimize ilke edindik. Sözde kalan vaatler, projeler ile değil tutarlı, ayakları yere sağlam basan ve özde bir yaklaşımla bu eğilimimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Esnaflarımızın dükkânının önündeki altyapı probleminden, kaldırımına ve aydınlatmasına kadar, esnafımıza güç katacak her konuyu kendimize dert ediyoruz. Bütün esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyor; hayırlı, bol, bereketli işler dilerken sevgilerimi, saygılarımı ve muhabbetlerimi sunuyorum.”
KOÇER, TEŞEKKÜR ETTİ
SİBESO Başkanı Nuray Koçer, Başkan Volkan Yılmaz'a hem nezaket ziyareti hem de üyelerine yönelik hassasiyeti için teşekkür ederken, yerel yönetimle uyum içinde çalışmaktan duydukları memnuniyeti belirtti. Koçer, “Belediye Başkanımızın çalışmaları ile Silivri güzelleşirken, odamız üyelerinin de işleri açılıp, çalışma şartları ve geleceğe dair umutları tazeleniyor. Esnaf ve sanatkarlarımıza üretim, çalışma ve faaliyetlerini sürdürme noktasında istekleri, beklentileri, destek ihtiyaçlarına karşılık veren Başkanımız Volkan Yılmaz'a teşekkür ediyorum. Resmi kurumlar, meslek odaları, STK'ların dayanışma ve işbirliği ile Silivri'de çalışmanın da yaşamanın da değer kazanacağına olan inancımızı koruyoruz” dedi.
Sevginar Sali

YORUM YAP