Ağustos meclisi ikinci oturumunda gündem dışı bilgilendirme geleneğini sürdüren Başkan Volkan Yılmaz, “İstanbul ve İBB'nin hizmet yükünü taşıyan Hafriyat Döküm Sahası ve Katı Atık Depolama Merkezi, enerji hatları Silivri'de. Bundan yollarımız, çevremiz, doğamız ve insanlarımızın gördüğü zararların telafisi olarak İBB'nin bölgemize hizmet ve yatırımlar konusunda pozitif ayrımcılık uygulaması gerektiğini savunuyorum” dedi.
Başkan Volkan Yılmaz, Ağustos ayı meclis toplantısı ikinci birleşiminde gündem maddelerinin kararlaştırılmasından sonra devam eden çalışmalar ve yerel yönetimin gündemindeki konular hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürü Arslan Değirmenci ile imzalanan protokole değinen Başkan Bey, İBB ile ilişkilerde ilçemize pozitif ayrımcılık tanınması gerektiği ile ilgili şunları söyledi: “İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bir iştiraki olan İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürü Arslan Değirmenci ile bir protokol imzaladık. Büyükçavuşlu ve Çeltik mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın spor yapmalarına imkan sağlamak üzere ortaklaşa gerçekleştireceğimiz projenin protokolü.
Her zaman söylediğim gibi İBB'nin Silivri'ye yapması gereken sorumluluk, görev ve yetki alanları var. Hafriyat Döküm Sahası ve Katı Atık Depolama Merkezi Silivri'mizde. Silivri'nin doğası, yolları, enerji hatlarını olumsuz etkileyen yatırımların karşılığında pozitif ayrımcılık yapılmadığı ortada. İBB Meclislerinde daha önce de söyledim her zaman da ifade etmeye devam edeceğim; İBB Silivri'ye pozitif ayrımcılık yapmaya mecbur.
İstanbul Enerji A.Ş.'nin depolama merkezinde doğa ve çevre için yapacağı her türlü yatırıma Silivri Belediye Başkanı, aynı zamanda MHP Grup Başkan Vekili olarak açık çek veriyorum. Şartlı borçlanmaya da evet dedik, yine onay vereceğimizi de ifade ettik. AK Parti Grup Başkanı da aynı şeyi söyledi. Daha önce iştiraklerin hiç birine pandemi döneminde borç verilmezken İstanbul Enerji A.Ş.'ye 43 Milyon'luk bir borçlanma verildi. Bunda benim ısrarım oldu. Çünkü havaya giden gazları değerlendirmek zorundayız. Önceki yönetimin döneminde başlayan bir Elektrik Üretim Tesisi var. Onun bitmesi ve havaya uçan metan gazın elektriğe dönüşüp Türkiye ekonomisine katkı sunması gerekiyor dedik ve 43 Milyon'luk borçlanmaya orada kullanılması üzerine onay verdik. Büyükşehir Meclisinden borçlanma yetkisini geçirdik.
“ÇÖP SULARI ARITMA TESİSİ BORÇLANMASINA DA DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”
Yine önümüzdeki süreçte; Katı Atık Merkezinden çöp suyu çıkıyor ve çok zehirli. Maalesef ki Silivri'de bunun bir arıtma merkezi yok. Çöp suları kamyonlarla Göktürk'e taşınıyor. Yıllık 30 Milyon gibi bir kaynak oraya aktarılıyor. Oysaki yaklaşık 120 milyon liraya yani bir yıldaki çöp suyunun taşınması maliyetiyle, dört yılda kendini amorti edecek bir arıtma tesisi yapılabiliyor. Bu tesisin yapımı için borçlanma noktasında destek vereceğimizi ifade ettik.
“ZARARI ÇEKİYORUZ, TELAFİSİ OLMALI”
Hem İBB Başkanımız İmamoğlu, hem İSTAŞ Genel Müdürü, hem Enerji A.Ş Genel Müdürüne defaten anlattık. Koku, araç trafiği, doğanın ekolojik dengesi, yolların bozulmasına neden oluyorsunuz ama Silivri'ye yatırım yapmaya gelince beklentiler karşılanmıyor. İBB'nin hizmet yükünü çekiyorsak karşılığında yatırım telafisi oluşturulmalı. Köylere sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerin yapıldığı alanlar kazandırılmalı.
ENERJİ AŞ İLE BÜYÜKÇAVUŞLU VE ÇELTİK OLMAK ÜZERE İKİ SPOR SAHASI PROTOKOLÜ
Bunun ilk adımını Enerji A.Ş. ile atıyoruz. Büyükçavuşlu ve Çeltik mahallelerine Silivri Belediyesinin arazisine basket sahası, çocuk parkı, hanımların ve çocukların fitnes yapabilecekleri alanlar ve orada sosyalleşebilecekleri mini çay bahçesi yapacağız. Enerji A.Ş. de bir halı saha ile yer alacak. Gönül isterdi ki bu kompleksin tamamını benim teklif ettiğim gibi Büyükşehr'in yapmasıydı ama şu günkü koşullarda bizim yapmamızı istediler. Tüm alt yapıyı biz belediye olarak yapacağız. İBB'nin orada hiçbir arazisi yok. Dolayısıyla bizim yaptığımız kompleks içerisinde İBB'nin de bir sahası olacak. Yapıp bize devredecekler. Bu konu ile ilgili Arslan Değirmenci'ye ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim.
“İSTAÇ'TAN GÜMÜŞYAKA VE DEĞİRMENKÖY'E KREŞ YAPMALARINI İSTEDİK”
İSTAŞ Genel Müdürüyle de görüştüm. Kısa sürede yapımı iki köyde olacak olan bir çalışmaya başlayacağımızı ifade ettik.
Yerini Silivri Belediyesi olarak bizlerin tahsis ettiği İBB'nin yaptığı iki kreşimiz bitmek üzere. Gümüşyaka ve Değirmenköy'de de iki tahsisimiz daha oldu. Bunların da hızlı bir şekilde yapımları için görüşmelerimiz sürüyor.
“İSTAÇ İKİNCİ KREŞİ SİLİVRİ DIŞINDA BİR YERE YAPARSA TEPKİM FARKLI OLACAK”
İSTAÇ Genel Müdüründen, Gümüşyaka veya Değirmenköy'e kreş yapmalarını istedik. Görüşmelerimiz noktalanmak üzere. İSTAÇ daha önce Pendik'e bir kreş yaptı. Şimdi ikinci kreşi Silivri dışında bir yere yaparlarsa benim tepkim farklı olacak. Buradan bildirmek istiyorum. İBB Başkanımızla da bu konuyu görüşeceğim. İSTAÇ buranın doğasını alt üst edecek, birinci kreşi Pendik'e yapacak, inşallah ikinci kreşi Silivri'nin dışında bir yere yapmayı denerler! Hepinizden destek istiyorum. Bunun partisi olmaz.
“HEM MERKEZİ HÜKÜMETLE, HEM İBB İLE ÇOK UYUMLU BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”
Hem merkezi hükümetle, hem İBB ile çok uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Silivri'miz hükümetten çok ciddi destekler alıyor, almaya da devam edecek. Önümüzdeki günlerde de yapacağımız ve sizlerle paylaşacağımız yatırımlarımız olacak. Bütün meclis üyesi arkadaşlarıma ilçemizdeki hizmet süreçlerinde bizlere sundukları destekler için teşekkür ediyorum.”
Sevginar SALİ
Selam yaklaşık bir seneden beri Selimpaşa Ortaköy arasında kalan ortaköy caddesi İSKİ nin çalışmasından dolayı köstebek yuvasına döndü.Loğar kapakları mazgazlar tehlike teşkil etmektedir.İBB ye ve iski ye bildirmemize rağmen ilgilenen olmadı.EN azında silivri belediyesi geçiçi dahi olsa bu çukur ve tümsekseri düzeltirse tehlikenin bir çoğu bertaraf olur.