İBB Ekim ayı meclisinde konuşan Başkan Yılmaz, İBB'nin İstanbul'un dezavantajlı ilçelerine yatırım talebini yeniledi, “İstanbul'un gıda ve hayvancılık üssü olacak alanlarına, Silivri'ye, Çatalca'ya, Şile'ye, Arnavutköy'e, Büyükçekmece'ye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) tarım, hayvancılık, seracılık, süs bitkileri, kesme çiçekçilik noktasında bütçe ayırıp destek olmasını istiyoruz” çağrısını yeniledi.
İBB MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB 2020 yılı Ekim ayı meclisi 1.oturumunda yaptığı konuşmada, İBB'nin İstanbul'un dezavantajlı ilçelere yatırım talebini yeniledi. İlçe belediyelerinin hayvan haklarını koruma noktasında yetersiz olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, Pandemi sürecinde yerli üretim ve doğal gıda ihtiyacının öneminin anlaşıldığını söyleyerek, “İstanbul'un çeperindeki ilçeler gıda ve hayvancılık üssü olmalı.” dedi. İBB'ye ait kreşlerin özel kreşlerle aynı fiyatta olmaması gerektiğine de dikkat çeken Başkan Yılmaz, şehit ve gazi çocuklarının yanı sıra dar gerlirli annelerin çocukları için ücretsiz olması talebinde bulundu.
“TÜM İLÇELERDE HAYVAN REHABİLİTASYON MERKEZİ KURULSUN”
4 Ekim'de kutlanan Hayvan Haklarını Koruma Günü'ne ilişkin mesajlar veren Başkan Yılmaz, İBB'nin ve ilçe belediyelerinin hayvan haklarını koruma noktasında yetersiz kaldığını söyleyerek, “Bir özeleştiri yaparsak ne ilçe belediyeleri ne büyükşehir belediyesi hayvan hakları koruma noktasında istenilen düzeyde değil. Silivri Belediye Meclisimizde yaptığım konuşmada, emeğini, nakdini, bütün çabasını bu işe koyan hayvansever arkadaşlarımıza da yaranamadığımızı, halisane duygularla köpekten, kediden korkan yaşlılara, çocuklara ve ebeveynlere de yaranamadığımızı söyledim. Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi olmayan ilçe belediyelerimize de sesleniyorum. Acilen tüm ilçelerin hayvan rehabilitasyon merkezlerini hayata geçirmesi lazım. Büyükşehir ile ilçe belediyelerinin bu rehabilitasyon merkezleri ile ilgili yaptıkları işler var. Biz İBB'nin bu konuda ilçe belediyeleri ile bir toplantı yapıp daha verimli çalışmak adına, yetkilerin ve görevlerin yeniden tanımladığı ama Büyükşehir Belediyesinin 2021 bütçesine bu konu ile ilgili bütçe koyarak, Doğal Yaşam Hayvan Parklarını artık İstanbul'a kazandırması gerektiğini istiyoruz. Bütçede bu konuya da pay ayrılması noktasında takipçi olacağımızı söylemek istiyorum. Biz İstanbul'un kıyısındaki ilçelerin de sözcülüğünü yapıyoruz. Allah aşkına İstanbul'un merkezindeki sokak hayvanlarını kamyonlara doldurup, Silivri'ye, Büyükçekmece'ye, Çatalca'ya, Şile'ye atmayın. Bunu sizden hassaten istirham ediyorum.” dedi.
“İSTANBUL'UN ÇEPERİNDEKİ İLÇELER GIDA VE
HAYVANCILIK ÜSSÜ OLSUN”
Başkan Yılmaz, 16 Ekim'de kutlanacak olan Dünya Gıda Günü'ne değindiği konuşmasında, şunları söyledi: “Pandemi dolayısı ile gıdanın bir kez daha öneminin arttığı, globalleşmenin bitse bile tek ihtiyacın gıda olduğundan hareketle, İstanbul'un gıda ve hayvancılık üssü olacak alanlarına, Silivri'ye, Çatalca'ya, Şile'ye, Arnavutköy'e, Büyükçekmece'ye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) tarım, hayvancılık, seracılık, süs bitkileri, kesme çiçekçilik noktasında bütçe ayırıp destek olmasını istiyoruz. Fide dağıtıldı, İBB'ye teşekkür ettik. Ama alım garantisi yapılacağı söylenip, o ürünler üreticilerin tarlalarında kaldığında da eleştirimizi yaptık. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bütün süs bitkilerinin, bütün çiçeklerinin, İstanbul'un çeperindeki ilçelerden karşılanmasını gerektiğini düşünüyoruz. Gelin hem istihdam, hem iş, hem aş diyelim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak buralara yatırımlar yapalım.”
“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİ BUDUR”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin farklı ilçelerine yapılan kreş konusuna da değinen Başkan Yılmaz, bu kreşlerin özel kreşlerle aynı fiyatlarda olmaması gerektiğine de dikkat çekerek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesinin okul öncesi eğitime, annelerin sosyalleşmesine ve iş gücüne katılması için ortaya koyduğu iradeyi tebrik ediyor, açılan kreşler vesilesi ile İBB'de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Lakin bu yapılan kreşlerin, şehit ve gazi ailesinin birinci derece yakınlarına ücretsiz, durumu olmayan, dar gelirli annelerin çocuklarına indirimli hatta ücretsiz yapılması noktasında da bu işin takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum. Yani siz ‘Kreş yaptık.' diyeceksiniz ama özel kreşlerin fiyatında çocuklarımıza orada eğitim vereceksiniz. Ben bu yapılan hizmetlerin sosyal amaçlı olmasını, sosyal hayatın içerisine anneleri katmasını, dar gelirli anneleri iş gücüne katmasını istiyorum. Sosyal belediyeciliğin gereği de budur.” ifadelerini kullandı.