Yılmaz: Kadınlara verdiğimiz sözü tuttuk

Yılmaz: Kadınlara verdiğimiz sözü tuttuk

23.03.2023 11:19:44

Gazitepe Mahalle Evinde kadınlar aldıkları kurslar sonrasında ilk üretimlerini gerçekleştirdi. “Kadınlara verdiğimiz sözleri tuttuk” diyen Başkan Volkan Yılmaz'ın 4 yıllık görev süresinde 12 olan Mahalle Evi sayımız, 24'de çıkartıldı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Gazitepe'deki dağıtım töreninin ardından Mahalle Evini ziyaret etti.

KADINLAR, TALEPLERİNİ BAŞKAN'A İLETTİLER

Mahalle evi kursiyeri kadınlarla sohbet edip taleplerini dinledi. Kadınların köye doktor talep etmesinin ardından hemen İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nu arayan Başkan Yılmaz, gelen talebi kendisine iletti. Kadınlar yenilenen sağlık ocağına doktorun yanı sıra, ürettikleri ve yetiştirdikleri ürünleri mahallelerinde satabilecekleri üretici tezgah pazarı, minibüs güzergah ve düğün salonu ile ilgili isteklerini Başkan Bey'le paylaşırken, yapılan çalışmalar için teşekkür ettiler.

YILMAZ: KADINLARA VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK

Mahalle Evi ziyaretine yönelik paylaşımında Başkan Volkan Yılmaz, “Gazitepe'mizin fedakar, cefakar, kalbi güzel hanımefendilerine Mahalle Evi sözümüz vardı. 6 ay önce, Ekim ayında hizmete açtık. 2 branşta eğitim aldılar ve kısa sürede el emeği göz nuru ürün elde ettiler. Hem öğrenen hem de keyifli vakitler geçiren hanımefendilerimizle bugün bir araya geldik, sohbet ettik. Diğer mahalle evlerimizde olduğu gibi, ürünlerine satış imkanı da sunacağız” ifadelerine yer verdi.

 24 MAHALLE EVİ HİZMETTE

Silivri'de geçen dönem kurulan 12 mahalle evine Volkan Yılmaz Bakanlığında 12 daha eklendi. 2022 yılında 2115 kadın kursiyerimiz burada 10 farklı branşta kendini geliştirme fırsatı buldu. Kursiyerlerin ürettiklerini satmakla ilgili sıkıntısı tarihi salonlarımızdan birinin bu amaçla daimi olarak kadın üreticilere sunulması, yaz aylarında Kale Park, sahil ve belediyemizin bütün etkinliklerinde stant imkanı ile çözüme kavuşturuldu. Kadınlar artık Mahalle Evlerinde el becerileri ve üretimlerini geliştirmekle kalmıyor, ürettiklerin ürünlerin satışından aile ekonomisine destek sağlayabiliyor.

 

YORUM YAP