Yılmaz: Kullanmamak adına bu yetkiyi almış bulunuyorum

Yılmaz: Kullanmamak adına bu yetkiyi almış bulunuyorum

13.11.2023 11:46:18

Silivri Belediye Meclisi 120 Milyon TL kredi kullandırılması veya teminat mektubu verilmesi amacıyla, Belediye Başkanını oybirliği ile yetkilendirdi. Başkan Yılmaz, “İhtiyacımız olduğu için değil, Belediyelerin bütçelerinin içerisinde bir borçlanma limitleri var. Altını çizerek söylüyorum, kullanmamak adına bu yetkiyi sizden almış bulunuyorum” dedi.

Silivri Belediye Meclisi'nin Kasım ayı ikinci oturumunda oybirliği ile karara bağladığı konular arasında “Belediyemiz ihtiyaçlarında kullanılmak üzere borçlanma ve borçlanma konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi” de yer aldı.salim
Komisyon Başkanı Salim Çavdar, görüşlerini şöyle aktardı:
“Komisyonumuz tarafından yapılan inceleme sonucunda 2023 mali yılı içinde belediyemiz ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 06.01.2023 tarih ve 12 nolu meclis kararı ile alınan 50.000.000,00 TL (Elli Milyon Türk Lirası) borçlanma yetkisine ilaveten, belediyemiz ihtiyaçlarında kullanılmak üzere ve kamu kurumlarına yapılacak ödemeler için, yurtiçi ve yurtdışı kamu, iller bankası ve özel bankalardan 120. 000.000,00 TL (Yüz yirmi Milyon Türk Lirası) kredi kullandırılması veya teminat mektubu verilmesi amacıyla, 5393 sayılı yasanın 18. Maddesinin (d) bendi ve 68. Maddenin (e) bendi gereğince Belediye Başkanına yetki verilmesi hususu komisyonumuz tarafından oy birliği ile kabul edilmiştir.”
YILMAZ: KULLANMAMAK ADINA BU YETKİYİ SİZDEN ALMIŞ BULUNUYORUM
Gündem maddesi oybirliği ile kararlaştırılırken, Başkan Volkan Yılmaz şu açıklamayı yaptı: “Aldığımız yetkiyi Allah kullandırmasın diyelim. 4.5 yıl boyunca tek kuruş kredi kullanmadık. Beraber bu süreçleri yürüttük. Dönemimizin başında 50 milyonluk bir kredi almıştık. Onu teminat mektupların limitlerinde bir kısmını kullandık. Bu aldığımız 120 milyonu da ihtiyacımız olduğu için değil, Belediyelerin bütçelerinin içerisinde bir borçlanma limitleri var.
Biz de borçlanma limitimizin tamamını tek seferde alalım nasıl olsa kullanmıyoruz, ihtiyaç olduğunda da bir daha Belediye Meclisinde bu konuyu gündeme getirmemek adına yapıyoruz.
Altını çizerek söylüyorum, kullanmamak adına bu yetkiyi sizden almış bulunuyorum.”Sevginar Sali

YORUM YAP