Yılmaz: Milletimizin ferasetine ve arifliğine güveniyorum

Yılmaz: Milletimizin ferasetine ve arifliğine güveniyorum

20.08.2022 11:55:10

Gümüşyaka'da yerli ve milli tohumluk arpa dağıtım töreninde konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz önemli mesajlar verdi ve Ömer Seyfettin ‘in “Türk milleti alim değildir ama ariftir” sözünü hatırlatarak “Necip Türk Milletinin ferasetine ve arifliğine güveniyorum” dedi.300379089_630601355094534_8056933504149616510_n300467505_630601211761215_5995358191374870380_n

Silivri Belediyesi tarafından Çanta'dan sonra Gümüşyaka mahallesinde 18 Ağustos tarihinde düzenlenen Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Töreni ile üreticiye 495 Bin TL değerindeki 30 ton tohumluk arpa dağıtıldı. Çiftçiler bu ürünlerle 1.500 dönüm araziye ekim yapabilecek.

Bu sezon kendi arazilerinde ürettiği 500 ton tohumluk arpayı üreticilere hibe edecek olan Silivri Belediyesi, Sertifikalı Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Törenlerine devam ediyor.

Ürünleri davul zurna eşliğinde teslim alan çiftçiler destekten duydukları memnuniyeti dile getirerek Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve ekibine teşekkürlerini iletti. Silivri Belediyesi, bu yıl yapacağı tohumluk arpa desteği ile Silivrili üreticilere doğrudan 8 Milyon TL değerinde destek vermiş olacak.

Gümüşyaka Mahallesi'nde gerçekleştirilen Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Töreni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.300387194_630601435094526_2960104872615976662_n

GÜÇLÜ: MAHALLEMİZDE BÜYÜK BİR DEĞİŞİM YAŞANIYOR

Gümüşyaka Mahallesi'ndeki dağıtım töreninde konuşan Gümüşyaka Mahallesi Muhtarı Mazlum Güçlü, “Başkanımız Volkan Yılmaz üreticilerimizin yanında olmaya devam ediyor. Biz de bunu sevinçle karşılıyoruz. Gümüşyaka Mahallemizde sağlık ocağından parklara ve yollara kadar her alanda büyük bir değişim yaşanıyor. Ben bu çalışmaların artarak devam edeceğine inanıyorum. Başkanımız Volkan Yılmaz'a çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.299975095_630601241761212_3478111654763565265_n300404273_630601405094529_1618107971982448879_n

YILMAZ: POTANSİYELLERİNİN FARKINDA OLARAK SİLİVRİ'YE HİZMET EDİYORUZ

Tohumluk arpa desteği ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, “Göreve geldiğimiz ilk günkü heyecan ve aşkla, potansiyellerinin farkında olarak Silivri'ye hizmet etmeye, tarımsal ve hayvansal üretimi geliştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Gümüşyaka Mahallesine ziyaretlerimi hizmetle, üretimle, yatırımla taçlandırarak gelmek istiyorum. Alt ve üst yapı hizmetlerimizle, sağlık ocaklarımızla, halihazırda Gümüşyaka'nın güneyinde İSKİ ile beraber geniş kapsamlı çalışmalarımızla sizlerle bir arada olmayı tercih ediyoruz. Tohum, saman, fide, yem bezelyesi, ayçiçek dağıtarak, her şeyden önemlisi üreterek sizinle beraber olmaktan son derece bahtiyarım.

GEÇMİŞ DÖNEM BAŞKANLARI KİRAZPINAR VE AGU'YA TEŞEKKÜR

Beni mutlu eden bir konu da geçmiş dönem belediye başkanlarımızın ikisinin de buraya teşrifleri. CHP'den seçilmiş İsmet Kirazpınar ve AK Parti'den seçilmiş Hüseyin Agu başkanımız aramızda. Bizi birleştiren ne? Silivri'de partileri bir araya getiren, yan yana gelmesini dahi düşünemediğimiz kişilerin ilçemizin sorunları etrafında el ele tutuşacağını ve o sorunun çözüleceğini söylemiştik. Bugün bu anlamlı programda aramızda olmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.

“BALIK VERMEYECEĞİZ, BALIK TUTMAYI DESTEKLEYECEĞİZ DEDİK”

Silivri'nin 400 km2 ekilebilir arazisi var. İstanbul'u tarım ve hayvancılık ürünleriyle besleyebilecek kapasiteye sahip. Verimli toprakların yanı sıra ormanları ve denizi var. Peki bu potansiyellerin farkına varan yöneticiler var mı veya farkına varan insanlar var mı? Toprakları ne zaman imara açarız diye tarım topraklarından umudunu kesmiş insanlarımız var. Biz dedik ki, Silivri'de gün gelecek tarım toprakları imarlı arazilerden daha değerli olacak. Türkiye'nin en verimli topraklarının olduğu bölgede büyük bir sorumlulukla oturuyoruz. Silivri'de tarım var demeye, Silivri için üretmeye Türkiye için geliştirmeye devam edeceğiz. Çiftçi ve hayvancıya destek vereceğiz dedik. Para vermeyeceğiz, tohum, saman, silajlık mısır vereceğiz dedik. Balık vermeyi değil, balık tutmayı destekleyeceğiz dedik.300138239_630601391761197_1662723963533943635_n

“SİLİVRİ TARIMLA KONUŞULMAYA BAŞLANDIĞINDA BİZİ CAYDIRMAYA UĞRAŞANLAR ÇAMUR ATMAYA BAŞLADILAR”

İlk başladığımızda bize, “Tarım mı kaldı? Bizim tarlalar ne zaman imara açılacak? Bu işleri bırak, bu ülkede bu işler bitti” dediler. Güldüler, saman dağıtırken bizimle eğlendiler. İş her geçen gün tüm Türkiye'nin dikkatini çekmeye, yerel belediyelere örnek olmaya ve Silivri konuşulmaya başlandığında bizi bu yoldan caydırmaya uğraşanlar başka yollarla bu işi üstünü örtmeye, karalamaya, fitneye, dedikoduya, çamur atmaya başladılar.

“BİZ ALIN TERİMİZİ TOPRAĞA DÖKEREK, ÜRETEREK KAZANDIĞIMIZI SİZLERLE PAYLAŞIYORUZ”

300 Dönümle yola çıktık. Silivri, küçük adımlarla büyük ufka yelken açtık. Bugün 3 bin 600 dönüm arazide her noktasını ekerek tarımsal üretim yapıyoruz. Kazandığımız tüm ürünleri, para olarak değil, tohum olarak size veriyoruz. Yaklaşık 600 bin TL'lik tohum dağılıyor. Bunları belediyenin kasasından alıp size dağıtmak dünyanın en kolay işi, en popülist işi. Biz alın terimizi toprağa dökerek, bu topraklara inanarak, üreterek kazandığımızı sizlerle paylaşıyoruz. Hakkınız olanı sizlerle paylaşıyoruz. 3 bin 600 dönümlük arazide bu yıl tohumluk arpa, silajlık mısır, yem bezelyesi, fide, Ayçiçek yağı elde ettik. Yine bu yıl yerli ve milli Ayçiçek tohumu dağıtacağız. Bu yıl dağıtacağımız tohumların maliyeti 20-25 Milyon TL'yi çiftçiyle paylaşacağız.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle bir protokol yaptık, hayvancılıkla uğraşan herkesin hayvanlarının aşılarını ücretsiz yapacağız. Ücreti Silivri Belediyesi karşılayacak. Hayvansal gübreyi ahırınızdan bila bedel size yük bindirmeden bertaraf ediyoruz. Kepçe, kamyon ve Katı Gübre Serpme makinemizle dilediğinizde gübrenizi tarlanıza da atıyoruz.

Siyasette yarış, iktidara ulaşmak için yapılan çalışmalar rekabette çok tatlı şeyler. Bunların belli bir siyasi ahlak, etik ve o ilçenin hoşgörü kültürüne zarar vermeyecek şekilde yapılması lazım. Ben bu kürsülerden hiçbir zaman siyaset yapmadım. Hiçbir partinin adını anmadım. Kimseyi eleştirmedim. Bir cevap hakkımı kullanmak istiyorum. “Bu faaliyetlerin daha güzelini yaparız, daha fazlasını üretiriz, çiftçiye daha fazlasını veririz” mi demesi gerekir muhalefet partileri yoksa bu yapılanların üstünü karalamak, çamur atmak, aslı astarı olmayanlarla Silivri'nin siyasi kültürüne zarar vermek adına yapılan bir basın açıklaması var.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu, kuruluş felsefesindeki ilkelerin benim için de çok önemli olan partidir CHP. Kuruluş felsefesinde Türk Milliyetçiliği fikriyatı, ilkeleri, Cumhuriyetin kuruluş felsefesi var. Öyle devam etmeli. Türk siyasetinde güçlü bir CHP'ye her zaman ihtiyaç var.

CHP İlçe Başkanının geçtiğimiz hafta çok talihsiz bir basın açıklaması oldu. Kime sordu, kime danıştı? Bu partiye oy veren birçok büyüğümüz, arkadaşımız var. Benim de akrabalarım var. CHP İlçe Başkanı, “Silivri Belediyesi kaç dönüm yer ekiyor? Kaç dönem tarlası var?” diye soruyor. 10 Yıldır iktidar oldunuz, bu belediyenin kaç dönüm tarlası olduğunu bilmiyorsanız, 13 tane meclis üyenizin olduğu bir belediye meclisinde siz bunu bilmemiş ve öğrenmemişseniz ya çok cahilsiniz, ya çok kötü niyetlisiniz, yada iş bilmezsiniz. Göreve geldiğimizde Silivri Belediyesi tarlalarının bir kısmından bihaberdi, bir kısmı da birileri tarafından ekilip ücreti belediyeye verilmiyordu. Bir kısmı eşe, dosta, partiliye verilmiş. Allah aşkına siz babanızın tarlasını bile kardeşlerinize sormadan verebilir misiniz? Silivri Belediye Başkanı, belediyenin tarlalarını istediği kişilere, kirasız, babasının tarlalarını dağıtamadığı şekilde dağıtmıştı. Göreve geldiğimizde bu düzene son verdik. “Başkan alamazsın, siyaseten oy kaybedersin, yapma. Sen de bu tarlaları Mehmet'e, Hasan'a, Hüseyin'e ver” dediler. Dedik ki bu tarlalar Silivri'nin, Silivri Belediyesi eliyle de üreteceğiz, geliştireceğiz, çiftçiyle paylaşacağız.

İkinci iddia o kadar acı ki, beni çok üzdü. Şunu söylüyorlar, “Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve çalışanları, ürettikleri arpa ve samanları, yem bezelyelerini, Ayçiçek yağlarını el altından satıp bu paralarını zimmetlerine geçiriyor”. Bu arpa tohumları kamyonun içinde hava gazı mı var? Bu nasıl bir akıl tutulması? Bunu neye göre söylüyorlar biliyor musunuz? CİMER'e bir dilekçe yazarsınız, resmi kuruma sorulur. Vatandaşın dilekçesinde, “Silivri Belediyesi çalışanları arpa tohumlarını satıyor”. Kişisel husumeti mi var? Deli midir, divane midir? Bilinmez. Siz böyle bir dilekçenin peşine takılıp “Silivri Belediyesinin bunu sistemli bir şekilde satıyor. Silivri Belediye Başkanı suç duyurusunda bulundu mu?”  diyorsunuz. Ben üç yıldır mesai arkadaşlarımın emekleriyle gurur duyuyorum. Bugün tohum, saman, silaj, Ayçiçek yağı olarak vatandaşlarımıza ulaşıyor.

“BİZİM ONLARLA DÜŞTÜKLERİ ÇUKURDA LAF DALAŞINA GİRMEYECEĞİMİZ BİLİNSİN”

Siyasi rekabet olabilir. Daha iyisini yaparız olabilir ama çamur at izi kalsın, düştükleri çamurun içinden her şeyiyle pırıl pırıl olan ve dimdik yürüyen yönetime çamur attığınızda bunun onlara yapışmayacağını, güneşin balçıkla sıvanmayacağını, bizim onlarla düştükleri çukurda laf dalaşına girmeyeceğimiz bilinsin.

“BEN BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM”

Silivri'de her platformda bu iddianın altına imza atan arkadaşlar gelsinler el mi yaman bey mi yaman tartışalım. Rakamları, irsaliyeleri, kantar fişleriyle, dağıtım listeleriyle, ne dağıtıldığını ortaya koyalım. Siz hiçbir şey üretmeyeceksiniz, 10 yıl ağustos böceği gibi yan gelip yatacaksınız 3 yıl boyunca alın terini bu topraklarda ayırmayan bir yönetime bir dilekçeyi referans alıp çamur atacaksınız. Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Yürekleri yetiyorsa tartışacağız. Suçu ispat etmekle mükellefler. Balya samanı taşıyan kardeşimden müdürüme kadar herkesi zan altına sokuyorsun. Bunların aileleri, çocukları yok mu? Yalnızca laf üretmekten başka hiçbir iş yapmayanların alın teriyle, gece gündüz çalışanların yanına yaklaşması mümkün değil. Ömer Seyfettin'in bir sözü var: “Türk milleti alim değildir ama ariftir”. Zamanı gelince vereceği karar birçok profesörden, bilim adamından daha iyi olur. Necip Türk Milletinin ferasetine ve arifliğine güveniyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle yapmış olduğumuz çalışmaların sizin nezdinde karşılık bulacağını biliyorum. Tekrar size sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

TOĞAN: SİLİVRİ BU DESTEKLERLE YENİ BİR GELECEK EDİNİYOR

Dağıtım töreninde konuşan Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, “Silivri tarım, hayvancılık ve turizm alanında ön plana çıkabilecek bir kent. Silivri Belediyesinin bu anlamda yaptığı çalışmaların kıymetli ve takdire şayan olduğunu düşünüyorum. Yem bezelyesinden, samandan tutun da tohumluk arpaya kadar dağıtılan bu ürünlerin çiftçilerimiz nezdinde geri dönüşüyle ve yaygınlaşan ekimle beraber ilçemiz yeni bir gelecek edinmiş olacak. Ben Başkan Volkan Yılmaz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum.” ifadelerini kullandı.

Çanta ve Gümüşyaka mahallelerinde düzenlenen törenlere; Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Sevginar SALİ

YORUM YAP