Yılmaz: Silivri’ye bir spor adası kazandırmak istiyoruz

Yılmaz: Silivri’ye bir spor adası kazandırmak istiyoruz

15.02.2023 10:57:12

Silivri Belediye Meclisi 2023 yılı Şubat ayı toplantısının geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen 2. oturumunda, Başkan Volkan Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle Silivri'ye dev bir spor adası kazandırılacağını açıkladı.

Toplantının 14. gündem maddesinde “Mülkiyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ait ve tahsisli yerler ile ilgili ilçe genelindeki spor tesisleri ve futbol sahalarının Silivri Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Spor İl Müdürlüğü arasında protokol yapılması ve işletme hakkının alınması için Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmes.” vardı.83c8972a-a103-4d57-b83d-9c75e100ae46
KOMİSYON GÖRÜŞÜNÜ AŞKIN OKUDU
Komisyon Başkanı Sultan Aşkın'ın okuduğu komisyon görüşünde “Mülkiyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ait ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Spor İl Müdürlüğüne tahsis edilmiş olan ilçe genelindeki spor tesisleri ve futbol sahalarının işletme hakkının Silivri Belediyesine devredilmesi için Silivri Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Spor İl Müdürlüğü arasında protokol yapılmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi hususu 5393 Sayılı Belediye Kanunun 38. Maddesinin (g) bendi gereğince komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür.” ifadeleri yer aldı.
YILMAZ: SİLİVRİ'YE DEV BİR SPOR ADASI KAZANDIRACAĞIZ
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, “Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yapmış olduğumuz son görüşmede Silivri'deki spor tesislerinin yetersizliğiyle ilgili hemfikir olduk. Tıpkı Değirmenköy Stadı ve Naim Süleymanoğlu Spor Tesisleri ve Kapalı Yüzme Havuzunda olduğu gibi ortaklaşa bir yapı modeliyle Silivri'de dev bir yatırımı daha hayata geçireceğiz. Bakanımızın talimatıyla Spor Toto Genel Müdürlüğümüz ile sözleşmemizi imzaladık. Ülkede yaşanan atmosfer ve ekonomik şartların ardından bu sözleşme devam ederse Silivri'ye dev bir spor adası kazandıracağız. 7.000 metrekare alanda hayata geçecek olan spor adasının içerisinde; 3 tane kapalı spor salonu, kapalı basket sahaları, tenis kortları ve Milli Eğitim Bakanlığına ait bir spor lisesi yer alacak Merkezimizde pilatesten güreşe, bokstan tekvandoya ve okçuluğa kadar birçok spor faaliyeti yapılabilecek. İnşallah kısa zaman içerisinde bunun müjdesini vermiş olacağız.” ifadelerini kullandı.
Sevginar SALİ

YORUM YAP