Yılmaz: Silivri’ye yakışan bir halk kütüphanesi yapacağız

Yılmaz: Silivri’ye yakışan bir halk kütüphanesi yapacağız

18.09.2023 12:09:26

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Perşembe günü İstanbul'da görüştüğü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan kütüphane için istediği proje onayı ve destek sözünü aldı.287d4e71-1b97-4d90-8537-e392ae38f1bc

Silivri Kaymakamlığının, Hükümet Binası'na taşınmasının ardından 2. derece Erken Cumhuriyet binası olarak, tarihi eser niteliğinde tescil edilen binanın ilçemize halk kütüphanesi olarak kazandırılması projesini Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a sunan Başkan Volkan Yılmaz, gerekli onayı aldı. Tarihi binanın onarım, restorasyon ve deprem güçlendirilmesi Anıtlar Kurulu'nun onayladığı proje doğrultusunda İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi tarafından maliyeti Silivri Belediyesi tarafından karşılanarak 2010 yılında gerçekleştirildi.
YILMAZ: SİLİVRİ'YE YAKIŞAN BİR HALK KÜTÜPHANESİNİ İLÇEMİZE KAZANDIRACAĞIZ
Başkan Yılmaz, “Çocuklar, gençler ve annelere verdiğimiz tüm destek sözlerini, eğitime katkı vaatlerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Silivri'ye yakışan bir halk kütüphanesini yapmak için Bakanımızdan proje onayı ve destek sözünü de aldık. Bakanlığın tüm imkanlarını deprem bölgesine yönelik seferber edildiğini belirtmesine rağmen Silivri halkının bu talep ve ihtiyacını karşılıksız bırakmayan Sayın Ersoy'a teşekkür ediyorum. En kısa sürede öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılayacak çok güzel bir halk kütüphanesini ilçemize kazandırmış olacağız” dedi.

Sevginar Sali

YORUM YAP