Akören'de tohumluk arpa dağıtım töreninde çiftçilere seslenen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, tarım topraklarını üretimle koruma kararlılığının yanı sıra kaçak yapıyla mücadeleye dair tavrını “Bedeli ne olursa olsun bütün kaçak yapıları yıkacağım” diyerek ortaya koydu.
Silivri Belediyesinin Çiftçiye Tohum Desteği Projesi kapsamında, 12 Ağustos 2021 tarihinde Akören Mahallesi'nde Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Töreni düzenlendi.
Törene Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP Belediye Meclis Üyeleri Şenoğlu Türkyılmaz ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sefer Ölçer, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, Akören Mahalle Muhtarı Hüseyin Ergin katılanlar arasındaydı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşı'mız okundu.
ERGİN, TEŞEKKÜR ETTİ
Akören Mahalle Muhtarı Hüseyin Ergin, konuşmasında şu ifadelerine yer verdi: “Belediye Başkanımız tarafından hayvan yetiştiricilerine 54 tane saman balyası dağıtıldı. Bugün de 50'ye yakın çiftçimize Yerli ve Milli Tohumluk Arpa dağıtılacak. Başkanımız Volkan Yılmaz'a çiftçilerimiz ve hayvan yetiştiricilerimiz adına teşekkür ediyorum.”
ÖZER: ÖZVERİLİ VE ÖRNEK ÇALIŞMALARDAN DOLAYI BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer ise, törende yaptığı konuşmada “Tarımın ne kadar önemli olduğu bütün dünyada anlaşıldı. Başkanımıza yapmış olduğu özverili çalışmalardan dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Tarım alanına desteğini canı gönülden destekliyorum. İnanıyorum ki Türkiye genelinde bütün Belediye Başkanları bunun önemini anlayacak ve güzel bir örnek olacak. Hepinize bereketli yıllar diliyorum” dedi.
YILMAZ: ÇİFTÇİLİĞİN VE HAYVANCILIĞIN CANLANMASI ADINA KAFA YORUYORUZ
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Akörenlilere şöyle seslendi: “Biz yola çıkarken Silivri'nin yalnızca merkezden, sahilden, çarşı meydanından ibaret bir ilçe olmadığını söyledik. Köyleri görmezden gelmeye, kulaklarımızı bu bölgeleye tıkamaya kimsenin hakkı yok. Eğer bütüncül bir anlayışla yönetilmezse, köylü ve çiftçi görmezden gelinirse, bu şehre ihanet ederiz dedik. Köylerimizde kaldırım, yol, alt yapı, aydınlatma tabi ki eksiklerimiz var ama bunlardan çok üretim eksikliğini kapatmak, çiftçiliğin ve hayvancılığın canlanması adına neler yapabiliriz üzerine kafa yormaya başladık.
“HAKKIMIZ OLAN ARAZİLERE EL KOYUYOR VE ÜRETİM YAPIYORUZ”
Silivri Belediyesine ait ekilmeyen ve eşe dosta bedelsiz verilen arazilerimizi tespit ettik. Üzerinde hakkınız olan arazilerin tamamını geri aldık. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünce yapılacak tarımsal faaliyetler adına el koyduk. Belediyeye ait yerleri hala tespit etmeye devam ediyoruz. 18. Madde terklerinden doğan yerler ayrılmamış, oraları ekenler var.
Biz şu an 2 bin 500 dönüm arazide Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü olarak ziraat yapıyor, bal, fide, aromatik bitkiler, yerli ve milli sertifikalı arpa, buğday, silajlık mısır, Ayçiçek üretiyoruz.
“ÜRETİCİLERİMİZİ AYIRT ETMEKSİZİN BÜTÜN TALEPLERİNİ KARŞILIYORUZ”
Bu yıl 2000'e yakın çiftçimize siyasi görüşlerine, ideolojilerine bakılmaksızın, eken diken herkese tohum dağıtıyoruz. Bütün talepleri karşılıyoruz.
“BU CİDDİ BİR KATKI VE CİDDİ BİR ÜRETİM DEMEK”
Bu sene dağıttığımız 400 ton arpa ile 20 bin arazi ekilecek. Bu ciddi bir üretim ve ciddi bir katkı demek. Çiftçinin tekrar toprağa dönmesi için can suyu demek. Silivri Belediyesi olarak önder olarak çıktığımız yolda epey mesafe kat ettik. Türkiye'nin birçok belediyesinden aranıyor, bu faaliyetleri nasıl yaptığımız soruluyor.
“SİLİVRİ BELEDİYESİ BU DESTEKLERİ ÜRETEREK YAPIYOR”
Silivri Belediyesi bu işleri üreterek yapıyor. Yoksa ben gider bu tohumları fabrikasından satın alıp çiftçiye dağıtırım. Belediyenin bütçesinden çiftçiye destekleme yaparım. Bütçemizden tek kuruş çıkarmadan üretiyoruz. Ürettiğimizin fazlasını, ettiğimiz karı sizlerle paylaşıyoruz. Onun için bu çok önemli.
“TARIM, EN AZ TURİZM VE SANAYİ KADAR ÖNEMLİ”
Tabi ki Tarım Bakanlığımızın çok ciddi desteklemeleri var ama yerel yönetimlerin de artık elini taşın altına koyması gerekiyor. Tarım en az turizm kadar, en az sanayi kadar önemli. Salgın bize bunları gösterdi. Onun için biz Silivri için üretmeye, Türkiye için geliştirmeye devam edeceğiz.
“YANINIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Bu yıl 75 dönüm araziye silajlık mısır ektik. Kaba yem ihtiyacını karşılayamayan hayvancıya destek olmak adına bin kişiye 5'er yüz kiloluk silajlık mısırımızı dağıtacağız. 50 bin balya saman dağıtıyoruz. Bunu çok büyüttüğümüzü söyleyenler var. Değirmenköy'de 70 yaşındaki bir ninemize 50 balya saman indirdiğimizde gözünden dökülen yaşın neyi ifade ettiğini bilmiyorlar. Biz üreticinin, çiftçinin, köylünün yanında olmaya devam edeceğiz.
Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nde görev yapan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu yıl 7 milyon TL ilçemiz hayvan yetiştiricisi ve çiftçisine direkt hibe yardımı yapacağız. Bugün 50 kişiye arpa tohumu dağıtacağız. 500 dönüm yer ekilecek. Verim olarak minimum 500 kg alındığında Akören'de 250 ton yerli, milli, sertifikalı arpa hasadı olacak. Sertifikalı tohum olduğu için desteklemelerinizi de bakanlıktan alacaksınız.
“ÜRÜNLERİ DOĞRU PAZARLAMAMIZ LAZIM”
Katma değeri yüksek olan ürünleri de üretmemiz gerekiyor. Gelirken karpuz tarlasını sulayan çiftçiyi gördük. Bu emek, bu alın teri çok önemli. Ürünleri doğru pazarlamamız lazım. Silivri Merkezinde açtığımız Köy Pazarını biliyorsunuz. Göreve gelir gelmez yaptığımız ilk iş; üretici ve tüketiciyi buluşturmak. Köylerin giriş ve çıkışlarına köylü pazarları kurduk. Kurmaya ve çalışmaya devam edeceğiz. 500 Dönüm Ayçiçek ektik, 50 bin litre yağ hasadı bekliyoruz. 5'litre olarak 10 bin aileye ücretsiz dağıtacağız. Silivri Belediyesi bu gibi çalışmalarını arttırarak devam ettirecek. Önümüzdeki yıl bu çalışmaların üzerine yüzde 50 koyarak, hem ekilecek dikilecek araziyi 4 bin dönüme çıkarmaya çalışıyoruz, hem size yapacağımız direkt desteklemeyi 10 milyon TL'nin üzerine ve ekim dikim faaliyetlerini desteklemeye devam edeceğiz.
“TOPRAKLARIMIZI NAMUSUMUZ GİBİ KORUMAK ZORUNDAYIZ”
Sabah gelirken karpuz tarlasını geçtikten sonra bir şeye daha şahit oldum, Akören bu konuda çok mustarip; kaçak yapı. Silivri, Çatalca, Arnavutköy, Beykoz, Şile'nin en büyük sorunu kaçak yapılar. 2017 Yılında çıkan İmar Affıyla bu yıla kadar yapılan binaların hepsi tescillendi. 2017 Yılından sonra nasıl olsa bir şekilde halledilir denerek yapılan yapılar var. Bu yapıları yapanlara seslenmek istiyorum, kartvizitlerinde ne yazarsa yazsın, amcaları dayıları kim olursa olsun o binaları tek tek yıkacağım. Bu topraklar bize atalarımızdan miras değil namusumuz. Namusumuzu koruduğumuz gibi topraklarımızı korumak zorundayız. Bu işi yaparken, muhtarım, meclis üyelerim, Ziraat Odası Başkanım, vatandaşlarım bana destek olacak. Burada böyle binaların betonu dökülürken, tuğlası örülürken ne olur bize haber verin. Binalar yapılmadan önüne geçelim.
“BEDELİ NE OLURSA OLSUN BÜTÜN KAÇAK YAPILARI YIKACAĞIM”
Zannetmesinler ki mahkemede o yürütmeyi durdurma kararı aldıkları için o binalar yıkılmayacak. Üç-altı ay sonra hepsini yıkacağız. İmarlı araziler dururken, tarım arazisinden on'da bir fiyatına yer alacaksınız, üstüne bağ evi yapacaksınız, çiftlik yapacaksınız! O toprakları tarımdan kopacaksınız. Biz korumaya devam edeceğiz. Gelin bize şikayet edin, eğer işlem yapmıyorsam yakama yapışın. Bedeli ne olursa olsun bütün kaçak yapıları yıkacağım.
Akören, tarım toprakları, orman arazileri bizim namusumuz. Buralara yapılan kaçak yapıların hepsi yıkılacak. Bu topraklarda tarımı konuşabilmek için tarım topraklarına sahip çıkmamız lazım.
Biz hep yanınızda olacağız, katma değeri yüksek ürünler üretme noktasında geliştireceğiniz fikirlere ortak olacağız. Lojistik, ekonomik, teknik destek olacağız. Kolektif üretim noktasında atacağınız adımlara destek olacağız. Projeler üretin, bizlerle paylaşın, bizler de bunlarla ilgili destek verelim.
KIRSAL MAHALLE YASASI
MHP Grup Başkanvekili olarak İBB'de yaklaşık 1.5 yıl önce bir konuşma yaptım. İSKİ'nin Tarifeler Yönetmeliği gereği beş yıl süreyle uzatılan fakat İstanbul'un 33, Silivri'nin 9 köyünde indirimli su tarifesinin uzatılmasıyla ilgili MHP olarak teklif sunduk. Oy birliği ile kabul edilmesine rağmen İBB Meclisi yönetimi denetimde zimmet çıkar diyerek TBMM'nden yasal düzenleme çıkmazsa yapamayız dedi. Israr ettim. Bakırköy, Beşiktaş'ta yüzme havuzu doldurulan suyla Akören, Seymen, Kurfallı'da sebzenin sulandığı su aynı fiyatta olamaz. Cumhur İttifakı üyeleri, Kırsal Mahalle diye bir yasa çıkardı. Biz yalnızca su tarifeleriyle ilgili mücadele ederken köylünün köy tüzel kişiliğindeki haklarının iade edildiği çok önemli bir yasa çıktı. 2021 Yılı Ocak ayında yürürlüğe girecek. Bu yasa içerisinde köylerimiz emlak ve çöp vergisinden çok muaf olacak. Su tarifeleri indirimli olacak. Buradaki kasabımız basit usul defter tutabilecek. Yine bir dam, bir ev yapacaksanız ruhsat harçlarından muaf olacaksınız. Silivri Belediyesine düşen görev ruhsat harçlarının alınmaması, biz 9 ay öncesinden Mart ayında Silivri Belediyesi Meclis Üyelerinin oylarının tamamıyla ilçemiz köylerinde yapılacak inşaatlardan ruhsat harca almama kararı aldık. İBB, 2022 Ocak ayını bekleme kararı aldı. Su tarifelerini indirime gitmediler. Bunu da artık onların vicdanına bırakıyorum. Ben köylünün, çiftçinin hayvancının, yanında olmaya devam edeceğim. Kimseyi de kimseye şikâyet etmiyorum. Her şey ortada. Kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Bu süreçte üreterek, ürettiklerimizden kazandıklarımızı sizlerle paylaşarak yanınızda olmaya devam edeceğiz.
BAŞKAN YILMAZ AŞI KONUSUNDA DUYARLILIĞA DAVET ETTİ
Dün Valimiz, İBB Başkanımız ve 39 İlçe Belediye Başkanımızla bir araya gelerek salgını konuştuk. Yalnız kendini düşünen bir anlayışla bu toplumu bir arada tutamayız. Aşı konusunda sizleri uyarmak istiyorum. Çok hızlı bir şekilde aşılanmayı gerçekleştirirsek hem yoğun bakım oranları, hem ölüm oranları düşer, hem sosyal hayatın tekrar kapanmaması noktasında destek oluruz. Ortak tasamız, sevincimiz varsa bu konuya hassasiyet gösterebiliriz.
“GÜN BİRLİK GÜNÜ”
Son olarak da sel felaketi yaşayan bölgelerimizdeki insanların acısı bizim acımız. İnşallah devletimiz tek zamanda yaraları saracaktır.
Bizi bir yapan, bir arada tutan, millet yapan en önemli özellik sevinçte ve tasada bir olabilmek. Devasa ormanlarımız yandı ama beni orman yangınlarından daha fazla üzen bir şey var o da bu halde bile siyaset yapmaya çalışmamız ve kutuplaşmamız. Ormanları ve ağaçları yerine koyarız ama birlik beraberliğimizi kaybedersek ne orman, ne buğday, ne arpa kalır memlekette. Suriyelinin yaşadığı hadiseyi görüyoruz. Suriye'de binlerce dönüm araziniz veya fabrikanız olsa ne olur? Bu ülke, devlet bizim. Siyaset tabi ki yapacağız ama gün siyaset yapma günü değil. Doğal afetlerin yaşandığı günlerde birlik olmalıyız. Siyasi partilerin el ele tutuşup sizlere, bizlere örnek olma günü. Afetler biter tabi ki de eleştiriler yapılır, bilanço çıkarılır. Muhalefetin basın toplantısı, mitingler, yürüyüşler yapması en doğal hakkı.
Birlik beraberliğimizin daim olmasını, ülkemiz ve milletimizin güçlü olmasını arzularım. Konuşmamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Toprak o kadar cömert ki dökülen her damla alın terin karşılığını verir.” sözüyle sonlandırmak istiyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”
AKÖRENSPOR'DAN BAŞKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR
Akörenspor Kulübü Başkanı Fethi Kepçeli, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a spor kulüplerine sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ederek çiçek ve forma takdim etti.
Yılmaz, eğitim, kültür ve spora yatırımı çok önemsediğini ifade etti. Amatör Spor Kulüplerinin Silivri Belediyesine borçlarını kapattığını hatırlatan Başkan Yılmaz, malzemesinden servisine, spor sahalarından, şartlarını iyileştirme adına çalışmalar yapmaya devam edeceğini dile getirdi.
Belediye Başkanı Yılmaz, ilçemiz genelindeki spor yatırımları hakkında bilgi verdi.
Yılmaz, Akörenspor Kulübü yetkililerine teşekkür ederek desteğinin sonuna kadar devam edeceğini söyledi.