Yokuş: İstanbul, önemli bir yere sahiptir

Yokuş: İstanbul, önemli bir yere sahiptir

29.05.2024 10:32:06

Zafer Partisi Silivri İlçe Başkanı Esin Akıncı Yokuş'tan İstanbul'un Fethi'nin 571. Yılı açıklaması. Yokuş, fetih açıklamasında "İstanbul, iki büyük cihanın kesinti noktasında, Türk vatanının ziyneti ve Türk tarihinin servetidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği gibi, İstanbul, bütün vatandaşların kalbinde önemli bir yere sahiptir" dedi.

Zafer Partisi'nin Silivri İlçe Başkanı Esin Akıncı Yokuş, Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan İstanbul'un fethinin 571. yılını kutlamak için bir açıklama yaptı.
Yokuş, İstanbul'un fethinin köklü medeniyetimizde ve insanlık tarihinde bıraktığı derin izleri vurgulayarak, "İstanbul'un fethi, bir çağı kapatıp yeni bir çağın kapılarını aralayan önemli bir olaydır. Fetih, Türk milletinin gözbebeği Fatih Sultan Mehmet'in liderliğinde gerçekleşmiş ve Türk medeniyetinin zirvesini temsil etmiştir" dedi.
Açıklamasında Yokuş, şu sözlere de yer verdi: "İstanbul, iki büyük cihanın kesinti noktasında, Türk vatanının ziyneti ve Türk tarihinin servetidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği gibi, İstanbul, bütün vatandaşların kalbinde önemli bir yere sahiptir."
Yokuş, Zafer Partisi olarak İstanbul'un fethinin yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını ve bu önemli tarihi olayın Türk milleti için daima bir gurur vesilesi olacağını belirtti.

Sevginar SALİ

YORUM YAP