Yüksel: Halk, cumhuriyet değerlerini seçti

Yüksel: Halk, cumhuriyet değerlerini seçti

29.08.2024 10:01:33

CHP Silivri'nin aktif isimlerinden, emektarlarından Oktay Yüksel, "Halkımız, laiklik ve cumhuriyet değerleri içinde birlikte yaşama isteğini güçlü bir şekilde ortaya koydu" ifadeleri ile yerel seçim sonucunu değerlendirdi ve yerel yönetime sonraki süreç ile ilgili önerilerde bulundu.

CHP Silivri'nin aktif isimlerinden biri olan Oktay Yüksel, 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarını ve yeni yerel yönetimden beklentilerini Hürhaber'e değerlendirdi. Yüksel, yerel seçim sonuçlarının halkın değerlerine ve beklentilerine dair güçlü mesajlar içerdiğini vurguladı.
YÜKSEL: HALKIMIZ ATATÜRK'ÜN KURUCU İLKELERİYLE, ADALETLE, BİRLİK İÇİNDE YAŞAMA İSTEĞİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR
Oktay Yüksel, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Yerel seçim sonuçlarıyla halkımız, laik, demokrasi içinde, cumhuriyet değerleriyle, Atatürk'ün kurucu ilkeleriyle, adaletle, hakkaniyetle, birlik içinde yaşama isteğini güçlü bir şekilde ortaya koymuştur.
“ODALAR VE MESLEK KURULUŞLARININ ESKİ İŞLEVLERİNE KAVUŞTURULMASI,
BELEDİYELERİMİZ İÇİN ÖNCELİKLİ OLMALIDIR”
Atomize hâle getirilmiş toplum yapımızın acilen güçlendirilerek sivil toplum örgütlerinin kuruluş, işleyiş, denetim ve faaliyetlerine getirilen kısıtlamaları, baskıları kaldırmalıyız. Odalar ve meslek kuruluşları eski işlevlerine ve etkinliklerine kavuşturulması, belediyelerimiz için kesinlikle öncelikli olmalıdır. Belediyelerimiz, meslek odaları ile iş birliği içinde olmalıdır; örneğin mimarlar, mühendisler, esnaf odaları vb.
“BEKLENTİ ANKETLERİNİN POLİTİKALARIMIZIN OLUŞTURULMASINDA KATKISI OLACAK”
Belediyelerimizce yılda en az bir kez yapılan beklenti anketleri, yerel, bölgesel ve genel beklentileri de içeren anketlere dönüştürülmelidir. Beklenti anketleri genel merkez tarafından da ülke genelinde yapılmalı, gerekirse bölge farklı zamanlarda yapılarak halkın beklentilerindeki değişim veya dozaj izlenerek, politikalarımızın oluşturulmasında önemli katkısı olacaktır.
“ÖRGÜTLÜ TOPLUM DOKUSUNU YERELDE İŞLEMELİYİZ”
Belediyelerimizde kent meclisleri genellikle devlet baskı ve ağırlığı taşıdığı için etkili olamıyor, yaratıcı ve eleştirel düşünceler ortaya çıkmıyor. Kent meclislerine ilaveten belediyelerce mahalle meclisleri, konseyleri oluşturulmalı; cami yaptırma ve yaşatma derneklerinden okul aile birliklerine kadar toplumu örgütleyen, dayanışma içinde olmasını sağlayan yapılara destek olmalıyız. Örgütlü toplum dokusunu yerelde işlemeliyiz.
Halkımız bu seçimde örgütlü kolektif yaşamı ve diyalog içinde olmanın mesajını vermiştir."
Oktay Yüksel'in bu açıklamaları, CHP'nin yerel yönetim anlayışında toplumsal katılımı, örgütlü yapıyı ve demokratik değerleri güçlendirme yönündeki kararlılığını bir kez daha ortaya koyuyor.
Sevginar Sali

YORUM YAP