“Yüz kızartıcı herhangi bir iddianın içinde olmadık, olmayacağız”

“Yüz kızartıcı herhangi bir iddianın içinde olmadık, olmayacağız”

15.10.2024 13:27:15

Yerel iktidarın ilk 6 ayı ve gündemdeki konuları değerlendiren CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür, “Belediyeyi devir alalı altı ay oldu. Bu süre zarfında bir tane parsel bazında plan tadilatı, bir tane ada bazında plan tadilatı, özelde hiç kimseye yapılmış bir imar durumu yok” diyen Kömür, “Yüz kızartıcı herhangi bir iddianın içinde olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Şeffaf bir yönetim ve şeffaf bir Belediye Başkanımız var. Olmaya da devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı, Silivri'deki iktidarının ilk altı ayını değerlendirmek ve gündemdeki konuları ele almak üzere 15 Ekim 2024 tarihinde parti merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.
CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür, Kadın ve Gençlik Kolları, ilçe yöneticileri ve meclis grubunun katılımıyla basın toplantısında yaptığı konuşmada birçok konuya değindi.
KÖMÜR: KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME MECBURİYETİ DOĞDU
Kömür, konuşmasında şu ifadelerine yer verdi: “Son zamanlarda parti içi ve parti dışı bazı odaklardan, özel ilişkilerle, özel dostluklar kullanılarak tarafımıza yapılan, eleştiri dozunu aşan söylemlerden kaynaklı cevap vermemiz gerektiği, bu nedenle yerel basın aracılığı ile Silivri Kamuoyunu bilgilendirme mecburiyeti doğmuştur.
KÖMÜR VE YÖNETİMİNİN SEÇİM SÜRECİ
CHP Silivri İlçe Başkanlığı 13.olağan Kongresini 13 Ağustos 2023 Pazar gerçekleştirmiş, Berker Esen Başkanlığında mevcut şu andaki bu yönetim kurulumuz oluşmuştur. 4-5 Kasım 2023 Cumartesi ve Pazar günlerinde yapılan 38.Kurultayımızda İlçe Başkanımız Berker Esen Parti Meclis üyesi seçildikten sonra, İlçe Yönetim Kurulu oy birliği ile İlçe Sekreteri olarak beni 13 Kasım 2023 Pazartesi günü yapılan olağan Yönetim Kurulu toplantısında İlçe Başkanı olarak seçmişlerdir. 13 Kasım 2023 ile 31 Mart 2024 Yerel Yönetimler seçimlerine kadar parti içi adaylık süreçlerini tarafsızlık ilkesi ile yürüttük.
“BÖYLE BİR BAŞARI PARTİLİLERİMİZİ RAHATSIZ ETMEZ, BİLAKİS GURURLANDIRIR”
Yaptığımız seçim çalışmaları, yönetme şekli ve seçim programları sonucu Silivri'de bir rekor kırılarak %54 ile Bora Balcıoğlu belediye başkanı ve 21 Meclis üyesi arkadaşım seçilmişlerdir. Böyle bir başarı partililerimizi rahatsız etmez, bilakis gururlandırılır.
“BALCIOĞLU İLE SİLİVRİ İÇİN ÇALIŞMAYA YENİ BAŞLADIK”
Bundan rakiplerimiz ve CHP Silivri ilçesinin başarısından rahatsız olanlar ancak rahatsızlık duyarlar. Bu rahatsızlıklar zaman zaman Silivri kamuoyunda yer alıyor ancak Silivri kamuoyu bilsin ki biz Belediye Başkanımız Bora Balcıoğlu ile Silivri için çalışmaya yeni başladık.
31 Mart 2024 Pazar günü yapılan yerel seçimleri sonucunda Silivri seçmenlerinden %54 oy alarak seçilen Bora Balcıoğlu, 5 Nisan 2023 tarihinde meclis üyelerimizle birlikte mazbatasını alarak göreve başlamış ve Mazbatasını alan Belediye Başkanımız Balcıoğlu ile aynı gün bu salonda hep beraber buradaydık. Bu da Basın emekçileri ve Yerel basına ne kadar önem verdiğimizin bir ifadesi olsa gerek.
“YEREL BASINA EŞİT MESAFEDE DURDUK, DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Hepiniz buradasınız, 31 Mart 2024 yerel seçim çalışmalarında, Basın mensuplarımız demokratik haklarını kullanarak bir adaya taraf oldunuz. Adaylardan birini desteklediniz. Bu güne kadar karşımızdaki adayı desteklediniz diye herhangi bir ayrım yapmadık, yapmayız. Bütün yerel basındaki arkadaşlarımıza eşit mesafede durduk, durmaya devam edeceğiz.
Sizler gibi bizler de, yani ben, Yönetimim, Belediye Başkanım Bora Balcıoğlu ve Meclis üyelerimizle halkın içindeyiz. Düğündeyiz, cenazedeyiz, mahalledeyiz, kahvedeyiz, gençlerimizin, kadınlarımızın, çocuklarımızın velhasıl vatandaşımızın yanında, iç içeyiz.”
“YÜZ KIZARTICI HERHANGİ BİR İDDİANIN İÇİNDE OLMADIK, OLMAYACAĞIZ”
“Belediyeyi devir alalı altı ay oldu. Bu süre zarfında bir tane parsel bazında plan tadilatı, bir tane oda bazında plan tadilatı, özelde hiç kimseye yapılmış bir imar durumu yok” diyen Kömür, “Yüz kızartıcı herhangi bir iddianın içinde olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Şeffaf bir yönetim ve şeffaf bir Belediye Başkanımız var. Olmaya da devam edecektir” ifadelerini kullandı.
“ÇOLUK ÇOCUKLARINA HELAL LOKMA GÖTÜRMELERİNİ TAVSİYE EDERİM”
“Belediye çalışanları ve özellikle Park Bahçeler ve çevre temizliği hususunda çöplerin zamanında alınmadığı gibi konularda, siyasi hesap içerisinde olan bazı belediye çalışanlarına dahi, olabildiğince müsamaha gösterip, anlayışlı olmaya çalıştık” şeklinde açıklamalarını sürdüren Kömür, “Hiç kimseyi ekmeğinden etmedik. Fakat o arkadaşlar da evine götürdükleri ve çoluk çocuğuna yedirdikleri ekmeğe haram katmamalı çalışıp helal lokma götürmelerini tavsiye ederim. Her şeye rağmen bu arkadaşları uyarma yoluna gittik, maaşlarını hak etmelerini istedik, işlerine bakmalarını bir zati Belediye Başkanımız Bora Balcıoğlu yüzlerine ifade etti.
“BELEDİYE BİZİM BABAMIZIN ŞİRKETİ DEĞİL”
Değerli Basın mensupları, sizler de takdir edersiniz ki Belediye bizim babamızın şirketi değil, halkın vergileriyle halka hizmet eden bir kamu kurumu, hepimizin ortak malı ortak değeridir.
“GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK”
Kamu hizmetlerinin yerine getirmemekte ısrar eden ve kamu malına zarar veren her kim olursa olsun bize gelen şikâyetleri Belediye başkanımız, gerekli tedbirleri alması hususunu görüştüm, görüşüyorum. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek durumundayız çünkü Belediye Başkanımızın yasal, bizlerin de siyasi sorumluluklarımız var. Vatandaşa karşı olan sorumluluklarımız var.
“BİRİLERİ BU YOL AYRILIĞINI SİYASİ DEĞERLENDİRİRLERSE DOĞRU YAPMAZLAR”
Son aldığım bilgilere göre, Belediye hizmetlerini aksatmakta ısrar eden bazı personelin, belediye ile yollarının ayrılmaya başladığını bildiğinizi düşünüyorum. Birileri bu yol ayrılığını siyasi tutum olarak değerlendirirlerse, doğru yapmazlar, yanlış içinde olurlar ve biz de bu yol ayrılıklarını gerekçeleri ile kişinin kişilik haklarını koruyarak kamuoyuna bilgi vermekten çekinmeyiz” dedi.
“BALCIOĞLU'NUN SİLİVRİ'YE HİZMETTEN BAŞKA HİÇ KİMSEYİ BİR BORCU YOK”
“Seçildiği gün, parti rozetini çıkartarak, oy veren vermeyen herkesin Belediye Başkanı olacağını ifade eden Bora Balcıoğlu'nun Silivri'ye hizmetten başka hiç kimseye bir borcu yoktur” diyen Kömür, “Sadece halka hizmet ve partisini başarılı kılacak bir Belediye Başkanımız var.
“BAŞKAN BALCIOĞLU'NUN YANINDAYIZ”
Belediye Başkanımız Bora Balcıoğlu'nun başarılı olabilmesi için CHP Silivri İlçe Örgütü ve seçilmiş kurulları olarak yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Evet, bazı eleştiriler alıyoruz, bu normaldir. Ancak anormal olan 3 yılda bitebilecek işleri 6 ayda bitirilebilmesi talebidir. Dört dörtlük iş de yapsanız muhalefetin görevi onu eleştirmektir ve siyasallaştırmaktır. Fakat Silivri yapısı gereği ona müsait değildir. Şimdi derseniz ki “Çocuklara kahvaltı veriyorsunuz ama anneler kuyruğa giriyor kahvaltı alabilmek için” yani el insaf insanlar bu ülkede soğan patates kuyruğuna soktunuz.
Bir diğer siyasi parti temsilcisi araç hibesi ile ilgili Bulgaristan yollarında eskimiştir demesi de tuhaf. Resmi bir aracın yurt dışı çıkışı için meclis kararı gerekir, yok. İftira ve yalan üzerine yalan olmaz” ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE İYİ YÖNETİLMİYOR”
“Türkiye siyasetine girmek istemiyorum ama Türkiye iyi yönetilmiyor, ciddi bir ekonomik sancı içerisinde” diyen Kömür tespitlerini şöyle sürdürdü:
“BAŞKAN BİR DİZİ ÇALIŞMA VE PROJELER ÜRETİYOR”
“Belediye Başkanımız Bora Balcıoğlu da ülkenin içinde bulunduğu bu sancıdan, Silivrili hemşerilerimizi; Gençlerimizi, Kadınlarımızı, Çocuklarımızı etkilemesin diye bir dizi çalışmalar ve projeler üretiyor.
Bunlardan bir kısmını söylemek gerekirse, ihtiyaç sahibi ailelere aylık gıda yardımı, öğrencilerimize burs, orta öğrenim öğrencilerimize kırtasiye-çanta ve kahvaltı desteği olmak üzere birçok projeler hayata geçirildi, geçirilmeye de devam ediyor. İhtiyaç olan mahallelerimizde çocuk parkları ve spor üniteleri, yakında emekli ve taziye evleri hayata geçecek. Çok kısa bir zaman sonra İ.B.B Destekli kent lokantası gelecek.”
“ÇOK CİDDİ PROJE HAZIRLIKLARIMIZ VAR”
“6 ay oldu, Silivri kamuoyu meraklanmasın 4.5 yılımız var. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun destekleri ile Kentsel Dönüşüm Projeleri, kente rant sağlayacak projeler hayata geçirilecek ve Silivri'nin hak ettiği tarihi doku ile deniz, orman ve tarımı ile ön plana çıkarılacak” diyen CHP İlçe Başkanı, “Hak ettiği değeri, metropol bir kent olması yolunda çok ciddi proje hazırlıklarımız devam ediyor. Silivri'nin yaşanabilir huzurlu bir kent olması yönünde hep birlikte fikir üretip Silivri'yi Silivrililerle birlikte yaşayacağız” şeklinde konuştu.
“VERDİĞİNİZ HER OYA SAHİP ÇIKACAĞIZ”
“Bazı odaklar bize gölge etmesinler ihsan istemez, daha yolun başındayız” ifadeleri ile değerlendirmelerini sürdüren Kömür, “İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na halkın teveccühü ile 3.kez seçilen Başkanımıza yargı yolu ile bir engel teşkil edilmeye çalışılıyor, Herkes bilsin ki egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milletin iradesine gem vurdurmayız ve CHP bunun için var. Örgütümüzle, milletin seçtiğine müdahale ettirmeyeceğimizi bütün kamuoyu bilsin. Olanlar, kamuoyu gözü önünde oluyor ve sizlerin seçtiği hiçbir başkanımızı kimseye yedirmeyiz, verdiğiniz her oya CHP Silivri İlçe Başkanı olarak, seçilmişlerimizle birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz.
Sonuç olarak, yerel seçim kazanmış ve bütün anketlere göre iktidara koşan bir partinin İlçe Başkanı olarak Silivri'de huzur ve sükûnet, halkımızın mutlu bir yaşam sürdürmelerinin, sorumluluk bilinci ile hareket ediyor, bütün siyasi partileri seçim öncesi seçim sonrası ziyaretlere devam ediyoruz. Aynı sorumluluk bilinci ile Belediye Başkanımız Bora Balcıoğlu da ziyaretler yaptı yapmaya devam etti.
“SORUMLULUĞUMUZU BİLEREK HAREKET EDECEĞİZ”
Silivri'ye hizmet yolunda bütün katmanlarla birlikte, sloganımız olan “Silivri'yi Birlikte Yöneteceğiz'' anlayışı ile etik değerlere, siyasi ahlak ve edep çerçevesinde sorumluluğumuzu da bilerek hareket edeceğiz.
“ELİNİZİ DEĞİL, GÖVDENİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN”
Bütün örgütüm ve partililerimden iktidara yürüyen partilerine Belediye Başkan ve ekibine ve seçilmiş kurullarına sahip çıkmalarını istiyor ve her bir partili veya seçmenimizin partisini iktidara taşıma yolunda elini değil, gövdesini taşın altına koymasını istiyorum.
“ÜLKENİN CHP İKTİDARIYLA DÜZE ÇIKACAĞINA İNANIYORUM”
2.yüzyılda CHP iktidarı ile ülkenin düze çıkacağına sonsuz inanıyor her birinizi ayrı ayrı selamlıyorum” diyerek açıklamasını noktaladı.
Basın toplantısı basın mensuplarının soruları ile devam etti.

 Sevginar SALİ

 

 

 

 

 

YORUM YAP