“Zabıta Teşkilatımız, görevini yüksek vazife bilinciyle sürdürecektir”

“Zabıta Teşkilatımız, görevini yüksek vazife bilinciyle sürdürecektir”

4.09.2024 10:41:30

Zabıta Teşkilatının 198'inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Çelenk Töreninde konuşan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, “Bu şehre bir vefa borcumuz var. Hep birlikte çalışarak hakkıyla ödeyeceğiz. Her zaman yanınızdayım” dedi.

Zabıta Teşkilatı'nın 198'inci yılı ve Zabıta Haftası dolayısıyla dün Atatürk Meydanı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi.
Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Zabıta Müdürü Uğur Tozlu, Başkan Yardımcısı Fatih Yavuz, meclis üyeleri ve Zabıta Müdürlüğü personeli törene katılanlar arasındaydı.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız okundu.
TOZLU: 198 YILLIK KÖKLÜ BİR GEÇMİŞE SAHİBİZ
Silivri Zabıta Müdürü Uğur Tozlu, Zabıta Teşkilatının 198. kuruluş yıl dönümü ve 1-7 Eylül Zabıta Haftası dolayısıyla düzenlenen törende bir konuşma yaptı. Tozlu, konuşmasında zabıta teşkilatının köklü geçmişine ve halkın huzur ve güvenliği için üstlendiği kritik rolüne dikkat çekti.
Tozlu, konuşmasına şu sözlerle başladı: "Bugün burada, Zabıta Teşkilatımızın kuruluşunun 198. yıl dönümünü ve 1-7 Eylül Zabıta Haftası'nı kutlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. 198 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan zabıta teşkilatımız, halkımızın huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden fedakârca çalışmaya devam ediyor."
"SİLİVRİ ZABITASI, HALKIN SAĞLIĞI VE REFAHI İÇİN ÇALIŞIYOR"
Silivri Zabıtası'nın sadece düzeni sağlamakla kalmadığını, aynı zamanda halkın sağlığı, esenliği ve refahı için de önemli görevler üstlendiğini belirten Tozlu, "Silivri Zabıtamız, sadece düzeni sağlamakla kalmaz, aynı zamanda halkımızın sağlığı, esenliği ve refahı için de her türlü görevi üstlenir. Bununla beraber Başkanımızın muhafızlığını üstlendiği ilçemizde yaşanılabilecek tüm olumsuzluklara karşı gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeksizin olanca gücümüzle çalışmaya ilk günkü gibi devam etmekteyiz," dedi.
"ZABITA, BELEDİYEMİZİN SAHADAKİ YÜZÜDÜR"
Tozlu, zabıta ekiplerinin belediyenin sahadaki yüzü olduğuna vurgu yaparak, "Zabıta, belediyemizin sahadaki yüzüdür ve halkla birebir temas halinde olan en önemli unsurlardan biridir. Sizler, vatandaşlarımızın günlük hayatlarının her anında yanlarında olarak büyük bir sorumluluk taşıyorsunuz," ifadelerini kullandı.
"ZABITAMIZIN GAYRETİ, SİLİVRİ'Yİ DAHA YAŞANABİLİR HALE GETİRİYOR"
Silivri Zabıtasının gösterdiği gayretin, ilçenin daha yaşanabilir bir yer haline gelmesinde büyük rol oynadığını belirten Tozlu, "Silivri'mizin huzurunu, düzenini ve esenliğini korumak adına görev yapan tüm zabıta personelimize özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum. Her birinizin gösterdiği gayret, ilçemizin daha yaşanabilir bir yer haline gelmesinde büyük rol oynamaktadır," dedi.
"BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYOR, ZABITA HAFTAMIZI KUTLUYORUM"
Konuşmasını, Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'na teşekkür ederek sürdüren Tozlu, "Bu vesileyle, başta desteklerini bizden esirgemeyen Belediye Başkanımıza şahsım ve teşkilatımız adına teşekkür eder, Silivri Zabıtamızı ve tüm zabıta teşkilatımızın Zabıta Haftası'nı kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Zabıta Haftamız kutlu olsun! Teşekkür ederim," diyerek sözlerini tamamladı.
BALCIOĞLU: SİLİVRİ'MİZİN
GÜVENLİĞİ İÇİN ÖZVERİYLE
ÇALIŞIYORSUNUZ
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Ulu Önder Atatürk'ün manevi huzurunda gerçekleştirilen törende, zabıta teşkilatının toplum için taşıdığı değeri ve fedakârlıklarını vurguladı.
Konuşmasında zabıta ekiplerine hitap eden Balcıoğlu, "Bugün, Ulu Önder Atatürk'ün manevi huzurunda Zabıta Haftası'nı kutlamak ve onun anısına çelenk bırakmak için toplandık. Sizler gibi özverili mesai arkadaşlarıyla bu anı paylaşmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Her gün şehrimizin huzur ve güvenliği için gösterdiğiniz fedakârlıklar, Silivri'mizin geleceğine olan inancımızı daha da güçlendiriyor. Belediyeciliğin ön yüzüsünüz. Başkan Yardımcısı olduğum dönemde beraber çalıştık. Yapmış olduğunuz hal ve hareketler, konuşma tarzınız, vatandaşla olan ilişkiniz, benim için her zaman takdire şayandı. Belediye Başkanlığım döneminde de aynı duyguları yaşıyorum.
İlçemiz, bildiğiniz üzere büyüyen ve gelişen bir şehir. 250 bin nüfusa yaklaştık. Yazın bir milyonu geçiyoruz. Bu zor şartlarda çalışma azminizi kutluyorum. Yeni bir yapılaşmanın eşiğindeyiz. Muhafızlığı yapacak olan güçler sizlersiniz.
Belediye hizmetleri de bir gazete çıkarmak gibidir. Bugün çıkartırsınız, yarın yine aynı heyecanla, yenilikle hizmet etmek demektir. Bir sonraki günde de aynı motivasyonla sahada olmanız gerekmekte. Zabıta demek, şehirleşme demek düzen demek. Mütevazi kadromuz ve zor şartlarda bu görevi uyum içerisinde yapan arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum.
Sizler, Silivri'mizin güvenliğini, sağlığını ve huzurunu koruyan gerçek kahramanlarsınız. Görevlerinizi büyük bir özveriyle yerine getirerek, şehrimizin yaşanabilirliğini artırıyor ve daha güvenli bir gelecek sunuyorsunuz," ifadelerini kullandı.
"SİLİVRİ ZABITA TEŞKİLATI, HALKIN GÜVENCESİ"
Başkan Balcıoğlu, konuşmasında zabıta ekiplerinin yalnızca günlük görevlerinde değil, aynı zamanda afet anlarında da halkın yanında olduklarını belirtti. "Sizler, Silivri Belediyesi Zabıta ekiplerimizden kurulan Silivri Arama Kurtarma Ekibi sayesinde, yalnızca sokaklarda değil, aynı zamanda afet anlarında da halkımızın yardımına koşuyorsunuz. Hem Silivri'deki hemşehrilerimizin hem de yurdun dört bir yanındaki vatandaşlarımızın zor anlarında yanlarında oldunuz ve olmaya da devam ediyorsunuz. Bu özverili çalışmalarınız, sizlerin gerçek birer kahraman olduğunuzu bir kez daha gözler önüne seriyor," dedi.
"ZORLUKLARI AŞAN CESARET VE KARARLILIK"
Balcıoğlu, zabıta ekiplerinin zorlu görevlerini başarıyla yerine getirdiğini vurgulayarak, "Zabıtaların görevi, her zaman zorluklarla dolu olmuştur. Ancak bu zorlukları aşmak için sahip olduğunuz bilgi, cesaret ve kararlılık, sizleri görevlerinizde başarıya taşıyor. İnsan haklarına saygılı, hukuk kurallarına bağlı ve kamu görevlisi olmanın bilinciyle hareket eden zabıtalarımızla gurur duyuyoruz. Silivri'mizin esenliği ve huzuru için yaptığınız fedakârlıklar, bu şehrin geleceğini güvence altına alıyor," diye ekledi.
"SİLİVRİ ZABITA TEŞKİLATIMIZ, GÖREVİNİ YÜKSEK VAZİFE BİLİNCİYLE SÜRDÜRECEKTİR"
Konuşmasının sonunda zabıta teşkilatının gelecekte de aynı kararlılıkla görevini sürdüreceğine inandığını ifade eden Balcıoğlu, "İnanıyorum ki, Silivri Zabıta Teşkilatımız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızın güven ve sevgisinden aldığı güçle, yüksek bir vazife bilinciyle çalışmalarını sürdürecektir. Zabıta Teşkilatımızın 198. kuruluş yıl dönümünü ve 1-7 Eylül Zabıta Haftası'nı kutluyor, tüm zabıta personelimize başarılı ve huzurlu bir çalışma yılı diliyorum. Silivri'de kurumlar arası ilişkilerin daha güçlü hale gelmesini sağlayan noktalardan bir tanesiniz.
Şunu unutmayın: Sizler, Silivri'mizin vicdanı, güvenliği ve geleceğe olan inancımızın en büyük teminatısınız.
Ben size tepeden bakmak için bu göreve gelmedim. Evet, ben belediye başkanıyım ama sizler benim yol arkadaşımsınız. Bu görevi beraber başarıya ulaştıracağız. Bu şehre bir vefa borcumuz var. Hep birlikte çalışarak hakkıyla ödeyeceğiz. Her zaman yanınızdayım. Sizlerle gurur duyuyorum." ifadelerine yer verdi.
Başkan Bora Balcıoğlu, zabıta teşkilatının topluma sunduğu hizmetlerin önemine dikkat çekerek, onların güvenliği ve kamu düzenini sağlamada ne kadar büyük bir rol oynadığını vurguladı.
Sevginar SALİ

YORUM YAP