Zeren Sarıbekir Güzelbahar anısına Sanat Atölyesi kuruldu

Zeren Sarıbekir Güzelbahar anısına Sanat Atölyesi kuruldu

17.10.2024 13:35:41

Zeren Sarıbekir Güzelbahar anısına Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda Sarten ailesinin desteğiyle kurulan Sanat Atölyesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından Sarten ailesinin desteğiyle Zeren SarıbekirGüzelbahar Sanat Atölyesi kuruldu. 17 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen açılışa İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat ve Şube Müdürleri, Belediye Başkan Yardımcısı Meral Kutlu, eğitim kurum ve okul müdürleri, geçmiş dönem milletvekillerimizden Sıdıka Sarıbekir, merhum Zeren SarıbekirGüzelbahar'ın eşi, çocukları ve kızkardeşi, Sarten Ambalaj yetkilileri katılanlar arasındaydı.
Program Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Uygulama Okuluailesinin, Zeren SarıbekirGüzelbahar'a minnettarlığını ve vefatından sonra bıraktığı izlerin önemini belirten konuşma Görsel Sanatlar öğretmeni Alime Tatoğlu Okyay tarafından yapıldı.
OKYAY: BİRBİRİMİZİ FARKLILIKLARIMIZLA TAMAMLARIZ
Okyay konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “Hepimiz farklıyız aslında, kimimiz güzel şarkı söyler, kimimiz harika resimler yapar, çok güzel dans eder birimiz, diğerimiz çok güzel hesap defteri tutar. Kimimizin harika gülüşleri vardır avuç avuç. Kimimiz sımsıcak sarılır kucaklar dolusu... Bazımız diğerinden daha hızlı koşar, çok güzel yüzer bazısı mesela...
Ama hiç kimse güzel şarkı söylemedi diye ötekileştirmez kardeşini. Ya da çok güzel resimler yapamıyor diye ayıplanmaz birisi. Koşamıyor diye suçlayamayız kimseyi... Kuşlar uçmak için vardır balıklar yüzmek... Farklılıklarımız eksiklik değildir, aslında birbirimizi farklılıklarımızla tamamlarız.
“HEP BİR ELİ ÇOCUKLARIMIZIN ÜZERİNDEYDİ”
Herkes hayata farklı pencerelerden bakar. Ama bazıları vardır ki o diğerinin penceresinden de bakar hayata, onun yerine koyabilir kendini, yanındaymış der tamamlayamam birbirimizi. Zeren hanım da onlardan biriydi. Hep bir eli çocuklarımızın üzerindeydi. Yaptıkları resimlerdeki boyalarda, kesip yapıştırdığı kâğıtlarda, özel günlerinde yaptıkları etkinliklerde hep vardı.
“ÇOCUKLARIMIZLA HER YAPTIĞIMIZ ETKİNLİKTE ONA MİNNETTAR OLACAĞIZ”
Şimdi o aramızdan ayrıldı. Ama arkasında bıraktığı güzel dostları ve akrabaları olarak onun anısını yaşatmak için bize bu güzel atölyeyi armağan ettiler. Biz de çocuklarımızla her yaptığımız etkinlikte ona minnettar olacağız. Teşekkürler Sarten ailesi ve iyi ki vardın "Zeren SarıbekirGüzelbahar" ve iyi ki hayata bizim penceremizden de baktın. Nurlar içinde yatasın...”
Konuşmanın ardından atölyenin açılışı gerçekleştirildi. Merhum Zeren SarıbekirGüzelbahar'ın çocukları ve kardeşi Zeynep Sarıbekir Oğuz, İlçe Kaymakamı Tolga Toğan ve Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat'la birlikte atölyenin açılış kurdelesini kesti. Hep birlikte açılış günün anısına sanat etkinliği gerçekleştirildi. Zeynep Sarıbekir Oğuz, kardeşinin anısının yaşatılacağı Sanat Atölyesi'nin anlam ve önemine değinerek duygularını ifade etti.
Müzik dinletisi ve ikramlar eşliğinde etkinlik sona erdi.
Renginar SALİ

 

YORUM YAP