Zıroğlu ve Yıldız’dan Silivrispor altyapılar planlaması

Zıroğlu ve Yıldız’dan Silivrispor altyapılar planlaması

12.07.2024 12:36:17

Silivrispor Altyapılardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Zıroğlu ve Atilla Yıldız yeni sezon planlaması ve gerçekleştirmeyi planladıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundular.

Geçtiğimiz ay içinde yapılan kongrenin ardından yeni yönetime seçilen isimlerden olan Veysel Zıroğlu ve Atilla Yıldız planlanan çalışmaları anlattılar. Silivrispor Altyapılardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Zıroğlu ve Atilla Yıldız yaptıkları açıklamalarında; “Bir ay önce yapılan genel kurula birlikte Kulübümüz Başkanlığında Nuri Çolakoğlu güven tazeledi. Tabii ki yönetimde birtakım değişik isimler de görev aldı ve biz de bu yapılanma içinde olduk. Altyapılar konusunda çok çalıştık ve emek harcadık. Nuri Başkanlığı birlikte bir yol planı belirledik. Bu planlama çerçevesinde altyapı ve A takımı hem yönetim ve yönetim kurulu olarak hem de bütçe olarak farklı bir temele oturtalım. Altyapıyı kendi içerisinde kavrulan üst taraftaki sıkıntılardan etkilenmeyen bir yapının içinde değerlendirmeye çalışacağız.

 

ALTYAPILARDA KALİTEDEN ÖDÜN VEREMEYİZ
Silivrispor altyapıları, kendi hedefleri olan ve bu hedefler için çalışma yapabilen bir hale getirelim istiyoruz. Bu bağlamda Nuri başkanın görevlendirmesiyle 8 yönetici arkadaşımız altyapıdan sorumlu oldular. Bu isimler ayrıca diğer amatör branşları da yürütecek altyapıyla birlikte. Ve burada biz farklı bir bütçe oluşturduk. Bu bütçenin bedeli de oldukça yüksek bir bedeli oldu. Bu bütçeyi biraz düşürmeye çalışıyoruz ama çok da fazla aşağıya çekmeyeceğiz. Çünkü her aşağıya çektiğimiz bedel bizim kaliteden ödün verdiğimiz anlamına gelir. Biz burada altyapıyı ayağa kaldırmak, daha güçlü hale getirmek istiyoruz.

TÜRKİYE ŞAMPİYONALARINA TAKIMLARIMIZ GİDECEK
Çocukların hem teknik ekibe hem de yönetime güvenmesini istiyoruz ve tüm bunları da güvenilir bir temele oturtmak istiyoruz. Bu yüzden de çalışmalarımızı tamamladık işte altyapı seçmelerini gerçekleştirdi. Son seçmemiz yetenekli çocukları tespit ettik ve gelişim gösterebilecek çocuklarımızı tespit ettik. Bunları da motive edeceğiz. Bu çocukları takımlarımıza montajını da yapacağız. Mevcut kadrolarımıza bu yıl hedefimiz Tekin hocamın da söylediği hedefimiz Türkiye Şampiyonasına takım veya takımlar gönderebilmek. Ama altyapı olarak temel hedefimiz bizim futbolcu yetiştirip Silivrispor'a hazır halde sunmaktır.

SERTAN GÜRİZ İLE ANLAŞTIK
Tek amacımız Silivrispor'a futbolcu yetiştirmektir. Burada diğer profesyonel kulüplere futbolcu gönderme gibi bir düşüncemiz bizim asla olamaz. Birinci hedefimiz Silivrispor'un altyapısını sağlam bir şekilde sporcu yetişecek bir temele oturmaktır. Bununla alakalı da yaptığımız çalışmalarda sistemli gitmek istiyoruz. Daha önceki Yılmaz Lise hocamızdan boşalan görev için Sertan Güriz hocamızla prensipte anlaştık. Sadece iş protokole kaldı, onu da önümüzdeki günlerde resmileştiririz ve göreve başlarız,

TEKİN ASLIHAN TEKNİK KODRONUN BAŞINDA OLACAK
Teknik olarak Tekin Aslıhan hocamızı teknik kadronun başına getirdik. Tek yetkilidir. Onun altında görev alacak, onun sorumluluğunda görev alacak hocalarımız da mevcuttur. Bu sene her hocanın bir yardımcı hocası olsun istiyoruz hem aşağıdaki gençler antrenörlük anlamında yetişsin, tecrübelensin hem de tecrübeli olan hocalarımızın deneyimlerini alsınlar düşüncesiyle bir stajyer hoca gibi yardımcı hocalarımız olsun istiyoruz.

BİR FUTBOLCU HERŞEYİYLE HAZIR OLMALI
Malzeme konusunda. Ben hep şuna inandım, bir defa futbolcu sahaya çıktığı zaman her şeyiyle hazır olmalı. Rakibin duruşundan isminden etkilememeli. Biz burada futbolcumuzu ben Silivrispor'un futbolcusuyum dedirtmemiz gerekiyor. Kaç yaş grubu olursa olsun onun için de eksiksiz malzeme tedariki ile bunu sağlayacağız.

TESİS SORUNUMUZLA DA İLGİLENİYORUZ
Bölgemizdeki en büyük sorun tesisleşme ile alakalı sorun şu anda hâlihazırda devam eden Spor Adası ve tesisleri var. Burada henüz daha kullanıma açılmamasına rağmen biz bununla ilgili taleplerimiz oldu, bizlere olumlu dönüşler oldu. Önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz ama bir futbolcunun yetişebilmesi için tam saha antrenman yapması lazım. Silivri'de görüyorum ki önceki dönemlerde de böyle hala böyle. Yeni dönemde de böyle olacağı gözüküyor. Bir sahayı 4 takım kullanıyor ve bu hoş bir şey değil. Buradan futbolcu yetişmez biz de yetiştiremez. Kim olursa olsun, elimizde sihirli değnek yok, biz hiç kimseye bugünden yarına futbolcu olacaksın, taahhüdünde bulunmuyoruz ama önümüzdeki yıllarda temelleri sağlam bir Silivrispor altyapısı hazırlığı içerisindeyiz. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz.

VELİLERİMİZLE TOPLANTILARIMIZ DEVAMEDECEK
Velilerimizle tanışma toplantısı yaptık. Oldukça da verimli geçti. En baştaki sebep şuydu, birincisi yeni bir oluşumu, velilere tanıtmak ve kendimizi de ifade etmek amacıyla birinci amaç buydu. Bu organizasyonu yaptık, ikinci amacımız da velilerle alakalı bize sorabilecek akıllarındaki soru işaretlerini gidermek amacındaydık. Biz göreve geldiğimizde şunu gördük, velilerimizle, altyapı sporcularımızla bir güvensizlik içerisinde olmak istemiyoruz. Gerek kendilerine güvenleri yani ‘ben bir yere gelebilir miyim, gelebilecek miyim' sorularına cevap arıyorlar. Bizim bu güveni sağlayabilmek için de bu toplantıyı yapmamız gerekiyordu. Çok verimli bir toplantı oldu. Çok güzel sorular da geldi. Kendimizi ifade edebildiğimiz düşünüyoruz. Biz bu toplantıları devam ettirmek istiyoruz. Belki ayda bir yapmak istiyoruz ve bunun kapsamını genişletmek istiyoruz. Yani mesela bir toplantıda yine hocalarımızla birlikte olurken bir tane de misafir katılımcı ile konuşup işte veli sporcu psikolojisini anlatabiliriz. Velilerimize evde, çocuklarımıza nasıl davranması gerektiğini ya da sporcu beslenmesinin nasıl olması gerektiğiyle ilgili. Yetkili birilerini davet etmek istiyoruz. Böylelikle hem bilinçli hem de inançlı bir nesil yetiştirmek istiyoruz.

GELİŞİM VE AKADEMİ LİGLERİNE GİRİYORUZ
Takımlarımız Gelişim Ligleri ve Akademi Liglerinde olacak. 14 yaş grubu ve üzeri gelişimlerinde olacağız. Planımız yapıldı, 14-15-16-17 ve 19 ile birlikte 5 grupta gireceğiz. Bir de bizim futbol okulumuz var. Orada da yarışmacı gruplarımız olacak. 11 yaş, 12 yaş ve 12 yaş grupları olarak onları da yine liglerinde mücadele etmeleri için destekleyeceğiz.

BİZE GÜVENSİNLER
Ben buradan tüm sporcu velilerine şunu söylemek istiyorum. Öncelikle bize güvenmelerini istiyorum. Bizler çocuklarımız için gereken neyse ne yapılması gerektiğini biliyoruz ve gereken neyse yapacağımıza emin olsunlar. Ama bize güvenirken esasında bu güveni çocuklarına göstermeleri gerekiyor. Ricam şu çocuklarına aşırı misyon yüklemesinler. Her çocuk futbolcu olacak diye bir kural yok ama sağlıklı bireyler düzgün insanlar hayata hazır bir nesil yetiştirmek amacındayız” dedi.
ENGİNAKIN

YORUM YAP